Depositphotos 100717348 S

Hur får man en snabb solbränna – hur får man en vacker, solbränd solbränna under lång tid?

Solbränd hud ser attraktiv, vital och hälsosam ut, vilket är anledningen till att vi, när de första varma, soliga sommardagarna kommer, gärna tar på oss tunna kläder och går ut för att sola. Tyvärr är det inte så lätt för många av oss att bli solbrända. Vi utsätter oss för solen varje dag och förblir ändå bleka. Personer med mörkare hudtyp behöver inte ta itu med detta problem (deras hud ser bra ut även utan solning, och när de går ut i solen blir de solbränna på nolltid), måste ljushyade personer arbeta lite hårdare för att få och behålla sin solbränna. Hur får man en snabb solbränna? Vad kan du göra för att njuta av en vacker solbränna under lång tid?

Sola – för- och nackdelar

Depositphotos 200273926 S

En solbränna produceras av starkt solljus eller artificiell ultraviolett strålning som liknar naturligt solljus. När huden exponeras för solen eller speciella lampor som avger UV-strålar är hudens försvarsreaktion att öka produktionen av melanin (pigment som ansvarar för hudpigmentering). Tack vare mekanismen med ökad melaninutsöndring kan de subkutana vävnaderna skyddas mer effektivt mot solens skadliga strålar.

En solbränna produceras på två sätt. Under påverkan av UVA-strålar frigörs det melanin som tidigare fanns i huden och når sedan de epidermala cellerna. Detta resulterar i en lätt mörkare hud omedelbart efter solbad. Under påverkan av UVB-strålar bildas dock nya melanocyter, som börjar producera melanin intensivt. Redan befintliga melanocyter stimuleras också att producera melanin. Denna process resulterar i en kraftig brunfärgning av huden cirka tre dagar efter solning.

Är solning bra för vår hälsa och vår huds tillstånd? Ja och nej. Å ena sidan kan för intensiv och frekvent exponering för solen leda till vattenbrist och torr hud, samt hudirritation, missfärgning, hyperpigmentering och solbränna.Å ena sidan kan alltför intensiv och frekvent exponering för solen leda till vattenbrist och torr hud samt hudirritation, missfärgningar, fläckar och fjällning, för att inte nämna tidigare åldrande av huden och en ökad risk för hudcancer.

Å andra sidan kan solbadande ha många fördelar. Först och främst förbättrar solen hudens utseende (så att den ser friskare, mer välnärd och ljusare ut) och ger håret mer lyster och vitalitet. Det stimulerar också produktionen av D-vitamin i kroppen, vilket är oerhört viktigt för immunförsvaret och benhälsan, har en positiv effekt på humöret, lindrar ledbesvär, förbättrar ämnesomsättningen, hjälper till att bekämpa depressiva tillstånd och ökar energin.

Med tanke på fördelarna och nackdelarna med att sola, är det värt att utsätta dig för solen? Definitivt ja, men det måste göras klokt och med måtta. Överexponering för solen är skadligt, men kort men regelbunden solning (med vissa regler) är tillrådligt.

Hur får jag en snabb solbränna utan att gå ut i solen? Är solarium och självbrunare en bra idé?

I jakten på en stark och snabb solbränna väljer många av oss att besöka solariet. Det finns utan tvekan flera fördelar med att använda ett solarium, bland annat en fin, intensiv och jämn solbränna, möjlighet att sola oavsett årstid och väder, möjlighet att koppla av. av årstid och väder, möjlighet att koppla av och varva ner efter en hård dag, förbättrad cirkulation och allmänt välbefinnande.

Men solning i solarium har också allvarliga nackdelar: snabbare fotoåldrande av huden, grov och torr hud, ökade dermatologiska problem, missfärgningar, brännskador på huden, dåliga effekter på ögonen, ökad risk för hudcancer. Så om vi redan måste använda solarium, låt oss göra det sällan och med låg intensitet.

”Solning” med självbrunare är inte heller perfekt. De största nackdelarna med dessa kosmetika är: problematisk spridning, ojämn solbränna, för intensiv, konstgjord effekt, bildning av fläckar på huden och kläderna, obeständighet.

Det råder ingen tvekan om att garvning i naturen, med rätt tid för exponering för solens strålar, är en mycket bättre lösning än att använda ersättare i form av sollampor eller självbannare.

Hur man får en snabb solbränna i solen – förbered din hud först!

När de första varma dagarna kommer vill vi snabbt sola benen, magen, dekolletaget och armarna för att se bäst ut i en lättklädd outfit. Det är tillrådligt att ta väl hand om din hud inför sommaren, så att den kan reagera bättre på solen senare. Framför allt är det viktigt att se till att huden är ordentligt återfuktad. Väl återfuktad hud blir snabbare brun än uttorkad hud.

En daglig applicering av fuktgivande lotion gör mycket för din hud. Det är också en bra idé att exfoliera huden en gång varannan dag, vilket är ett bra sätt att avlägsna döda hudceller, förbättra blodcirkulationen och syresättningen av huden samt få en mer hållbar solbränna senare. Om huden behöver näring och förnyelse kan vi också använda kosmetiska oljor, som argan-, jojoba- eller mandelolja.

Kom också ihåg att applicera en UV-filterkräm (SPF) före varje solbad. Dessa skyddar huden från överdriven strålning och hämmar fotoåldrande.

Kolla in: EleveRenew – ett ansiktsserum som hjälper till att stoppa tiden

Hur man får en snabb bronsbrun färg – hemmetoder

Enkla tips och huskurer kan hjälpa oss att påskynda solningsprocessen. Här är de:

  • sola nära vatten (vatten attraherar och reflekterar solens strålar), att ligga på vattnet är också ett bra sätt,
  • sola i rörelse (t.ex. genom att promenera, spela beachvolleyboll), vilket ger dig en fin, naturlig solbränna, jämnt fördelad över hela kroppen,
  • för att bättre ”fånga” solen, placera dina ben eller armar så att de är vinkelräta mot strålarna,
  • Massera in en fuktgivande lotion eller en liten mängd lotion i huden innan du går ut i solen,
  • spraya huden med vatten innan du går ut i solen,
  • drick ofta morotsjuice eller ät morötter före och under sommaren.

Hur man får en fin solbränna – kosmetika som kan komma till nytta

Depositphotos 202845106 S

Om du vill få en bronsbrun färg och samtidigt förbättra din huds tillstånd är följande produkter till hjälp kosmetika med upplysande effekt, som gradvis förbättrar solbrännan och dessutom återfuktar och lugnar. Speciella sprayoljor är de bästa hjälpmedlen för solbränna. De är baserade på vegetabiliska eller mineraloljor. Dessutom är de berikade med skimrande partiklar eller andra ingredienser som ger en bronsgyllene lyster.

De ger en sammetslen, glänsande, slät och smidig hud som ser strålande och attraktiv ut. Den oljiga konsistensen håller huden återfuktad längre, så att den absorberar solen bättre och lättare blir bronsig.

Morotsolja kan också vara mycket användbar för att få en vacker, brunkul hud. Den innehåller en mycket hög koncentration av betakaroten, som ökar kraften och hastigheten i solbrännan.

Hur kan man påskynda solningen och bibehålla en vacker solbrun färg under lång tid med hjälp av kosttillskott?

Ovärderliga för att anpassa huden till att absorbera solens strålar snabbare och få en bronsfärgad nyans är kosttillskott som innehåller betakaroten. Det finns både tabletter med en enda ingrediens och beredningar med flera ingredienser som innehåller andra hudförbättrande ämnen.

Vitamin- och mineraltillskott som innehåller C-vitamin, B-vitaminer, koppar, zink, kollagen samt extrakt och oljor, t.ex. nässel- eller åkerfräkenextrakt eller nattljus- eller ringblomsolja, hjälper också till att befästa solbrännan och förbättrar hudens tillstånd i allmänhet.

Hur man får en snabb solbränna innan man åker på semester – express tan med tanning accelerator

Patent för en naturlig solbränna som syns dubbelt så snabbt som tidigare? En bra solaccelerator, dvs. ett kosmetiskt medel som liknar självbrunare men utan alla dess nackdelar.

Solacceleratorer, även om de inte färgar huden i sig, aktiverar vissa enzymer och stimulerar produktionen av melanin, vilket påverkar en snabbare brunfärgning under solljus. Efter applicering av en accelerator börjar huden bli brun efter bara 3-4 minuters exponering för solen. Detta är perfekt särskilt för dem som tycker att det är mycket svårt och långsamt att bli brun och vars hud fortfarande är blek trots frekventa besök i solen.

Solacceleratorer verkar inte snabbt och skapar inte en konstgjord eller ojämn effekt som självbrunare. Dessutom sprids de lätt och absorberas snabbt.

Hur man undviker solbränna – 5 tips

Depositphotos 11583416 S

Att sola gör oss mer attraktiva, men å andra sidan innebär det en risk för smärtsamma och röda brännskador. Hur undviker man dem?

  • Några minuter innan du går ut i solen är det lämpligt att applicera solskyddsmedel SPF (applicera också kosmetika med filter varje gång du kommer ut ur vattnet).
  • I början av sommaren bör du undvika att vistas länge i solen (din hud är inte van vid solen) och begränsa dig till några minuter.
  • Det är lämpligt att undvika solen mellan kl. 10.00 och 15.00, då strålningen är som starkast.
  • Det är viktigt att dosera soltiden på rätt sätt (ett enda solbad bör inte vara längre än 30 minuter).

Vad mer är värt att tänka på? Vid solexponering ökar kroppsvärmen, vilket leder till ökad svettning och ökad vattenförlust från kroppen. Det är därför bra att alltid ha med sig en flaska mineralvatten när du solar och att regelbundet fylla på med vätska.

Category: Skönhet

Article by: admin