Acai Bär – underbara bär med viktminskande verkan direkt från Amazonas regnskog

blueberries 1593965 1280Acai Bär, sköra frukter av Kålpalm, är utan tvekan en av de mest näringsmässigt värdefulla naturprodukter som har blivit en riktig sensation inom dietetik under senaste år. Det är inte utan anledning att den ofta kallas supermat, hälsosam mat eftersom dess effekt på kroppen är extremt gynnsam, den saktar ner åldrandet och främjar en god fysisk och psykisk allmäntillstånd.

Vad är Acai Bär?

32917609654 9870b21685 o 261x300Acai Bär som ser ut som blåbär och smakar som våra vanliga bär är Kålpalms bär. Detta trä växer i regnskogar i Sydamerika, dvs. på områden som inte har påverkats av civilisationen, på orörda och oförstörda platser. En bördig jord i Amazonas bidrar inte bara till att träd frodas, men förmodligen också till rikedom av näringsämnen som finns i frukter. Det är inte överraskande att lokala samhället har använt dem för medicinska och hälsofrämjande ändamål i århundraden. Acai Bär användes tydligen som naturligt botemedel mot diarré, blödning, ulcus och sjukdomar som orsakas av parasiter.

På grund av de värdefulla näringsegenskaper har de även använts som en uppbygglig mat och för förebyggande verksamhet. Modern forskning har bekräftat att Acai Bär innehåller stora mängder vitaminer, mineraler, aminosyror, omättade fettsyror, antioxidanter och andra ämnen som är viktiga för människors hälsa.

Acai Bär – egenskaper och effekt

Dessa frukter är en riktig näringsbomb eftersom de innehåller ett antal vitaminer bl.a. A, B, C och E, mineraler såsom: magnesium, kalium, kalcium, fosfor, zink, koppar och också protein, aminosyror och fettsyror omega 3 och 6. I sin sammansättning har de flera antioxidanter än t.ex. druvor, vilket gör de effektivt vapen i kampen mot fria radikaler, samtidigt minimerar de risken för cancer och fördröjer effekterna av åldrande. Dessa värdefulla komponenter har också en positiv effekt på fysisk och psykisk kondition, allmäntillstånd och utseende av hud, hår och naglar. Antioxidanter spelar en väsentlig roll för att stärka immunitet.

Förekomst av ett tiotal polyfenoler i sammansättningen av Acai Bär orsaker att deras konsumtion stöder hjärtats och blodcirkulationens arbete. Acai Bär har en positiv effekt på blodflödet genom att koppla av blodkärlen och förhindra åderförkalkning, blodproppar och kranskärlssjukdom. Ämnen som kallas antocyaniner spelar en viktig roll i dessa processer genom att normalisera kolesterolhalten i blodet.

Det är omöjligt att inte tala om fytosteroler som finns i Acai Bär, dvs. växtsteroler som på ett avsevärt sätt skyddar hjärtats tillstånd och arbete. Slutligen är det värt att betona betydelse av omättade fettsyror, vars halt i bär är jämförbar med halten i olivolja och som inte bara påverkar nivån av kolesterol och glukos, men först och främst ansvar för bra funktion av avgörande organ – hjärta och hjärna. – healthline.com

Acai Bär bör rekommenderas särskilt för människor som utövar regelbunden fysisk aktivitet eftersom de innehåller aminosyror som stärker kroppen, stödjer musklernas funktion och underlättar deras återhämtning, minskar trötthet och stress, renar kroppen från gifter. Acai Bär hjälper också kvinnobesvär, nämligen hormonella problem och mensvärk. När det gäller män, kan bären ge viss lindring åt prostataproblem och infertilitet.

Acai Bär och bantning

blueberries 597162 640 200x300Denna nästan universell frukt kan också stödja bantning och, å ena sidan, främjar viktminskning, å andra sidan, hjälper att hålla en hälsosam vikt. Detta är möjligt tack vare ett antal viktiga komponenter och deras specifika egenskaper.

För det första innehåller bären en naturlig, värdefull kostfiber. Den ger oss en känsla av fullkomlighet så att du inte känner dig hungrig mellan måltiderna och inte söker efter gödning snacks. Fibern underlättar matsmältningen, särskilt när det gäller tunga rätter och snabbar upp ämnesomsättningen. Vidare renar den kroppen genom att avlägsna skadliga ämnen som finns i den.

För det andra dämpar Acai Bär inte bara aptiten, men också ökar ämnesomsättningen och koffein och krom som finns i dem ger ytterligare energi och bidrar till nedbrytning av kolhydrater.

För det tredje förstärker konsumtionen av Acai Bär tillsammans med ett intag av en kalorifattig kost viktnedgång och samtidigt förser kroppen med viktiga näringsämnen. Så du behöver inte oroa dig att du kommer att uppleva obehagliga konsekvenser för hälsan som orsakas av brister av vitaminer och mineraler.

Sammanfattningsvis dämpar Kålpalms bär aptiten därigenom minskar de kaloriintaget, stödjer matsmältning och påskyndar ämnesomsättningen, renar kroppen och har en stimulerande effekt, vilket motiverar till mer fysisk aktivitet.

Tillgänglighet dvs. Acai Bärs förtäring

De är små och exceptionellt ömtåliga frukter därför är det mycket svårt att transportera dem till den andra halvklotet. De är tillgängliga i Polen i form av saft, tabletter eller pulver. Man kan köpa dem i denna form på apotek, hälsokostbutiker eller på nätet. När det gäller saften, är det bäst att dricka den efter en måltid. Det är också värt att notera att sammansättningen inte innehåller några tillsatser såsom socker eller alkohol. Intag av tabletter med Acai Bär rekommenderas i fall av anemi eftersom då förser vi kroppen med nödvändiga näringsämnen i en enstaka dos.

Frystorkade frukter dvs. torkade frukter i pulverform är mest tillgängliga och mest populära. Detta pulver kan läggas till många rätter, bl.a. yoghurt, smoothies, desserter och omeletter. Det rekommenderas att förtära högst 2-3 teskedar bär pulver per dag. Det bör noteras att torkade Acai Bär inte är billiga, paketet som innehåller bara 100 gram kostar cirka 9 Euro.

Acai Bär – recensioner

Berömd TV-stjärna Oprah Winfrey har utan tvekan bidragit till Acai Bärs popularitet och även karriär därför att hon klassifierade dessa frukter som supermat. Jag måste erkänna att de absolut förtjänar denna utmärkelse på grund av deras unika sammansättning, En annan fråga är dock deras roll i viktminskning, här går åsikter isär. Även om näringsinnehållet otvivelaktigt bidrar till att förbättra allmäntillståndet, spelar Acai Bär bara en stödjande roll i kampen för att gå ner i vikt.

Om vi framför allt vill gå ner i vikt effektivt, är det bättre att köpa kosttillskott som innehåller, utöver Acai Bär, andra ämnen som är kända och uppskattade för viktminskningseffekter. De kan vara bland annat sammansatta fettförbrännare såsom Silvets. I sådana preparat fungerar de enskilda komponenterna inte var för sig, utan tillsammans, vilket intensifierar deras effekter och där ligger hemligheten bakom deras effektivitet.

Category: Bantning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin