apple cidre

Äppelcidervinäger för viktnedgång – ett naturligt stöd i viktminskning

Äppelcidervinäger är en lösning som framställs genom jäsning av äppeljuice. Även om den har många gemensamma drag med vanlig ättika, den är dock vänligare mot kroppen. Nyligen har den blivit mycket populär med människor som vill bli av med extra kilon. Underlättar äppelcidervinäger verkligen viktminskning och hur den ska tillämpas i ett sådant fall?

Vad är äppelcidervinäger?

Den bärnstensfärgade drycken framställs genom att kombinera juicen, cider eller krossade äpplen med jäst, vilket leder till jäsning och skapar alkohol. Sedan läggs bakterier som orsakar omvandling av alkohol till ättiksyra till, som är den viktigaste aktiva substansen. Den slutliga produkten innehåller kroppsvänliga bakterier, enzymer och aminosyror. De särskilt viktiga av dem inkluderar polyfenoler som har en stark antioxidant effekt, pektin, A-, B-, C-, E,-vitaminer och mineraler såsom magnesium, kalium, kalcium, koppar och fosfor. – https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_cider_vinegar

Äppelcidervinäger har lågt kaloriinnehåll, en matsked är cirka 3 kcal, och den är dessutom, i motsats till ättika, lätt alkalisk och den försurar således inte kroppen, men har en positiv effekt på syra-bas balans.

Äppelcidervinäger – egenskaper

apple 2788613 640 300x231När det gäller hälsopåståenden understryks det att äppelcidervinäger minskar blodsocker och nivån av kolesterol och triglycerider, vilket direkt leder till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, inklusive sådana livshotande sjukdomar såsom slaganfall eller hjärtinfarkt. En del forskare anser att äppelcidervinäger minskar också blodtryck, men hittills har det bara bekräftats av djurstudier. En anti-cancer effekt är obekräftad, men mycket sannolik, till exempel på grund av förekomsten av polyfenoler som har stort inflytande och följaktligen motverkar utvecklingen av fria radikaler. – https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar

Äppelcidervinäger har bakteriedödande effekt och därför används den ofta för desinfektion. Den är också till stor hjälp vid behandling av svampinfektion och olika hudinfektioner, inflammation i halsen, leder och bihålor, öroninfektioner. Den används också för att lindra smärta i muskler och leder. Omslag med äppelcidervinäger ger lindring från ledsmärta, bihålebesvär, halsont och öronvärk.

Äppelcidervinäger – användning

Äppelcidervinäger används även allmänt i vardagen. På grund av det faktum att den hämmar tillväxten av Escherichia coli-bakterier som orsakar förstöring av livsmedel, används den till exempel för konservering av livsmedelsprodukter. Bakteriedödande egenskaper av äppelcidervinäger gör det möjligt att använda den inte bara som en personlig vårdprodukt, dvs. för hår-, tand- och hudvård, men också som ett rengöringsmedel i köket eller badrummet. Sådana egenskaper av äppelcidervinäger uppskattas särskilt av dem som väljer miljövänlig livsstil.

Äppelcidervinäger för viktnedgång

juice 1584424 1280 160x300Behandlingen innebär att man dricker lösning av äppelcidervinäger före de viktigaste måltider och den syftar att tappa onödiga kilon, därför är den mycket populär. Forskning bekräftar att drickande av äppelcidervinäger ökar känslan av mättnad, som direkt bidrar till att äta mindre mängder kalorier och följaktligen viktnedgång. Det råder inte något tvivel om att det är en mycket bättre för människor som har problem med ökad aptit, särskilt för sötsaker eller snabbmat, att systematiskt dricka lösning av äppelcidervinäger för att gå ner i vikt än att ta några läkemedel.

Dessutom rensar äppelcidervinäger perfekt kroppen från gifter, vilket också har inverkan på viktminskning. Vidare stimulerar den produktionen av matsmältningsenzymer, vilket leder till att metabolismen påskyndas. Pektin som främjar matsmältningen och minskar kolesterol, samt andra ingredienser av äpplecidervinäger orsakar att lindra matsmältningsproblem, normalisera blodsocker, avgifta kroppen och öka ämnesomsättningen.

Hur ska man dricka äppelcidervinäger för att gå ner i vikt?

Detta medel är huvudsakligen säkert och orsakar inte några biverkningar vid normal användning, Om du vill banta, förbered en lösning av vatten (matsked vinäger per ett glas vatten) och drick den en halvtimme före huvudmåltider – frukost, middag, kvällsmat.

Under inga omständigheter överdriv med koncentrationen av eller mängd lösningen som du dricker. Annars kan du irritera magslemhinnan och orsaka magsår eller urkalkning av skelettet!

Äppelcidervinäger – recept

Hur kan man göra appelcidervinäger i sitt kök? Det är mycket enkelt. Det här är ett beprövat sätt:

Vi behöver:

 • Kilo äpplen
 • 1 liter och 1 glas vatten
 • 20 dkg socker
 • 1 dkg jäst
 • en bit av fullkornsbröd

Förberedning:

Skala äpplena, riv dem på ett rivjärn eller kasta i juicepressen. Moset placeras i en bred skål, lägg till vatten, 10 dkg socker, jäst och en bit av fullkornsbröd. Täck med gasbinda och låt stå i 10 dagar.

Blandningen bör röras flera gånger om dagen med en träsked. Efter 10 dagar filtreras lösningen genom gasväv, lägg till ytterligare 10 dkg socker i en ren vätska och låt den stå i en och halv månad. Efter denna tid filtrera och häll den i flaskor. Äppelcidervinäger förvaras på en kall och mörk plats.

Äppelcidervinäger – recensioner

Som vanligt när det gäller de olika medel som främjar bantning finns det olika åsikter. Vissa användare uppskattar effektiviteten av äppelcidervinäger, andra säger att den inte hjälpte dem. Dessutom är de som gillar den inte eniga. En del anser att det bästa är äppelcidervinäger i vätskeform, särskilt hemgjord, vissa föredrar äppelcidervinäger i tabletter.

Utan att ta parti för någon av parterna måste man komma ihåg den gamla, men inte mycket omtyckta sanningen att ingen av preparat kommer att vara tillräckligt effektivt om du inte tar omfattande åtgärder för att gå ner i vikt, dvs. kombinera tillskott med en hälsosam kost och fysisk aktivitet.

Category: BantningKost

9 comments

 1. Jag gör äppelcidervinäger själv sedan en viss tid. Om någon har lite tid, rekommenderar jag hemlagad äppelcidervinäger. Den renas inte och utarmas således inte och innehåller många värdefulla ämnen. Jag använder ofta denna hemlagade applecidervinäger i köket och nyligen böjade jag också en liten bantning. Äppelcidervinäger påverkar matsmältningen positivt och avgiftar kroppen. Jag vet ännu om den bränner fett, eftersom det för tidigt att se det.

 2. Det är kul att kombinera drickande av äppelcidervinäger med någon annan behandling. Till exempel kombinerar jag det med korngräs. De både ger tillsammans goda resultat 😀 jag har redan tappat 4 kg 😀 Försök att dricka en lösning av vatten och äppelcidervinäger före måltider (receptet är praktiskt taget desamma som i artikeln). Förutom det dricker jag en lösning av vatten och korngräs i pulverform mellan måltider. Korngräs kan också användas i frukt- och grönsakscocktails om du dricker sådana. Du kan dricka korngräs utspätt med vatten två eller tre gånger om dagen. Jag brukar göra det 2 gånger.

 3. Vilken äppelcidervinäger ska jag köpa? Det finns så många sorters i butiker att man inte vet vad ska väljas…

 4. Viktigaste av allt är att alltid kontrollera märkningen för att se om äppelcidervinäger verkligen är en hundra procent äppelcidervinäger, och inte t.ex. ättika med tillsatsen av äppeljuice, eftersom folk säger att sådana situationer ofta uppstår. Jag använder bara ekologisk, ofiltrerad äppelcidervinäger för att dricka, men Kamis filtrerad äppelcidervinäger står på min kökshylla och den används ofta till sallader, såser, osv.

 5. Jag är inte övertygad om att det är bra att dricka vinäger. Det låter desperat för mig. För några år sedan hade jag en sådan bekant som drack vinäger, men den var ättika. Gör aldrig det, hon hamnade på akuten med magbesvär och om jag minns rätt hon hade magproblem en lång tid därefter.

 6. Vinäger är en helt annan sak 🙂 Äppelcidervinäger är mildare och har en hel del värdefulla ämnen för kroppen. Man kan inte riktigt jämföra den med näringsmässigt värdelöst, skadlig och även förödande ättika. Att dricka ättika är total dumhet, men att dricka äppelcidervinäger i en rimlig mängd och i lämplig utspädning kan ge många fördelar.

 7. Jag vet inte hur man kan dricka ättika. Hur dum får man bli? På detta sätt kan du drabbas av anemi, förstöra levern, magen, förstöra hela kroppen. Äppelcidervinäger är en annan sak, den är hälsosam och naturlig, men du ska inte ta för mycket av den. En sked eller två av äppelcidervinäger per ett glas vatten är emellertid en säker bit. Jag använder den själv (min läkare har även rekommenderat den till mig) och jag uppskattar den. Eftersom jag inte gillar sura smaker, blandar jag denna lösning med lite honung.

 8. Min läkare tipsade mig också att dricka vatten med äppelcidervinäger. Jag fick hög kolesterol och socker, men jag skyr droger som pesten, så jag kan bara prova naturliga sätt. Äppelcidervinäger har visat sig att vara ett utmärkt motgift, efter 2 månader är resultatet mycket bättre 🙂 Det är intressant att jag tappade kilon under denna behandling, jag tror att det var på grund av äppelcidervinäger.

 9. Jag tycker inte om vinäger därför köpte jag tabletter med äppelcidervinäger. Jag har tagit den i 2 veckor. Den hjälper vid förstoppning, uppkördhet och jag har inte ökad aptit efter intaget från vad jag har sett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin