horsetail 4246312 640

Horsetail – egenskaper, sammansättning, effekter på hår och hud. Upptäck de viktigaste fördelarna med denna populära ört!

Åkerpärlstång (Equisetum arvense L) är en intressant ört som är värd att ha i köket. Under täckmanteln av en vanlig ”ört” döljer den en skattkammare med många olika medicinska egenskaper. Tack vare sin ovanliga sammansättning (bland annat med lätt assimilerbar kiseldioxid) har den en positiv effekt på hudens, hårets och naglarnas tillstånd. Det är inte förvånande att fältet hästsvans är en av de mest populära naturliga ingredienserna som används i hemvårdsbehandlingar, inklusive kropps- och ansiktsmasker, kompresser, hårvaxer och sköljningar. Det finns också i många kosttillskott och kosmetika. För många människor finns det ingen annan ört som är lika effektiv för håret! Läs artikeln och lär dig mer om de många olika egenskaperna hos åkerfräken!

Åkerpennor – Vad är det här för växt?

 Åkerpaddor

Hästsvans anses vara en av de äldsta växterna på jorden. Den tillhör familjen hästsvansar och ser ut som en liten julgran. När man gnuggar på dess stjälkar ger de ifrån sig ett karakteristiskt knarrande ljud, vilket är orsaken till namnet.

I fritt tillstånd växer åkerfräken nästan överallt (bland annat på ängar, åkrar, bergssluttningar, banvallar, järnvägsvallar, trädgårdar och vägkanter). Den sprider sig snabbt och förnyas lätt. Den är mycket vanlig och sprider sig nästan över hela världen. Intressant nog anses denna värdefulla medicinalväxt på många platser vara ett ihållande ogräs.

Åkerfräken – växtkomposition

Välabsorberbara kiselföreningar är den viktigaste, men definitivt inte den enda fördelen med åkerfräken. I dess sammansättning finns en rik pool av antioxidanter och andra värdefulla biologiska ämnen.

Med hjälp av fältskallesvampsört förser vi kroppen med följande komponenter:

 • organiska syror (inklusive askorbinsyra och aconitsyra),
 • bioflavonoider (ecivetin, isoquercitrin, quercetin, luteolin, apigenin, kamferol).
 • saponiner,
 • tanniner,
 • växtsteroler,
 • hartser,
 • bitter,
 • fenoliska syror,
 • kalium,
 • kiselsyra (kiseldioxid),
 • magnesium,
 • kalcium
 • mangan,
 • fosfor.

Fält hästsvans – medicinska egenskaper

 åkerfräken

Fältpärlstång är en ört med dussintals värdefulla åtgärder. Låt oss se vilka fördelar vi kan få av att använda den systematiskt.

Fältet hästsvans har en positiv effekt på cirkulationssystemet.

En av fördelarna med åkerfräken (tack vare komponenter som kalium- och magnesiumsalter, kiseldioxid, fytosteroler, quercetin, bland annat) är dess positiva inflytande på blodkärl och hjärta. Det hjälper till att normalisera hjärtat, förhindrar arytmi, förbättrar blodcirkulationen. Det sänker blodtrycket, normaliserar kolesterolnivåerna och minskar risken för åderförkalkning och andra kardiovaskulära sjukdomar.

Tack vare sitt höga innehåll av flavonoider och kiseldioxid stärker och förseglar den blodkärlens väggar och minskar deras genomsläpplighet. Åkerfräken har också en liten hematopoietisk effekt (ökar antalet röda blodkroppar). Dessutom hjälper den till att stoppa blödningar, är användbar vid olika blödningar, överdriven menstruation, åderbråck i anus, sår i tjocktarmen, magsår.

Fältet hästsvans hjälper till vid sjukdomar i urinvägarna.

Hästsvans har en positiv effekt på urinvägarnas hälsa. Genom att stimulera urinproduktionen förbättrar den njurfunktionen och förhindrar bildning och lagring av sand och stenar i njurarna. Den är bra vid inflammatoriska tillstånd i urinvägarna (bekämpar bakterier som orsakar infektioner och har en antiinflammatorisk effekt). Det har också en positiv effekt på gallgångarna. Det stöder också behandlingen av urolithiasis och gikt.

Hästsvans är ett naturligt recept för sår, infektioner och hudsjukdomar.

Tack vare örten åkerfräken kan vi räkna med en snabbare och effektivare behandling av många hudbesvär och sjukdomar, oavsett om den appliceras externt eller internt (och helst både och).

Hästsvans stimulerar syntesen av hudceller och förbättrar tillståndet i bindväv och slemhinnor. Genom att stimulera tillväxten av ny vävnad och stödja regenerationsprocessen bidrar den till en omfattande förbättring av hudens tillstånd. Det är också värt att notera de antiinflammatoriska, rengörande, antibakteriella och svampdödande egenskaperna hos åkerfräken, vilket gör det lättare att hantera olika hudutbrott och infektioner.

Vid vilka hudbesvär och sjukdomar är fältpärlstång användbar? Den hjälper till att bekämpa seborré, mjäll, psoriasis, seborrheisk dermatit, ringorm, eksem, utslag och akne. Det hjälper till att snabbare bli av med abscesser, bölder och sår. Den lugnar irritationer, är bra vid brännskador och svullnader. Den har egenskaper som påskyndar sårläkningen.

Fältet hästsvans stimulerar rening av kroppen från gifter.

Åkerfräken är också känd för sin förmåga att rena kroppen. Eftersom det är ett diuretikum stimulerar det avlägsnandet (tillsammans med urinen) av skadliga metaboliska produkter, gifter och tungmetaller från kroppen. Förutom sin avgiftande effekt hjälper den till att befria kroppen från alla patogener som parasiter, bakterier, virus och svampar.

Åkerfräken förbättrar matsmältningen och reglerar ämnesomsättningen.

Det är värt att bli vän med åkerfräken vid matsmältningsproblem, problem med förhöjda blodsockernivåer, långsam ämnesomsättning och lätt viktökning.

En infusion av åkerfräken förbättrar matsmältningskanalens funktion och lindrar matsmältningsstörningar efter en tung måltid. Det hjälper till att bli av med uppblåsthet och förstoppning och lindrar kramper och smärtor i buken. Regelbunden användning av hästsvansört hjälper också till att förbättra ämnesomsättningen och bukspottkörtelns arbete. Det kan också ha en effekt på att sänka glukosnivåerna i blodet.

Field horsetail stöder immunitet

Tack vare de många antioxidanterna bidrar åkerfräken till att bygga upp ett starkt immunförsvar och minska risken för civilisationssjukdomar. Genom att bekämpa skadliga fria radikaler skyddar den cellerna från skador. Den hämmar inflammatoriska processer, bromsar kroppens åldrande, ger energi och vitalitet.

Andra hälsofrämjande egenskaper hos åkerfräken

 • stärker benen och förbättrar deras densitet,
 • Den är till hjälp vid reumatiska sjukdomar,
 • hjälper till vid ledvärk,
 • kompletterar brist på mikronäringsämnen,
 • stöder leverfunktionen,
 • har en avslappnande effekt,
 • Den kan användas som munskölj vid inflammation i hals och munhåla och blödande tandkött,
 • har en positiv inverkan på nervsystemet, förbättrar hjärnans funktion,
 • Det är användbart vid problem med överdriven svettning,
 • stärker hår och naglar,
 • förbättrar hudens kondition, ökar elasticiteten i överhuden och stimulerar kollagensyntesen, stramar upp, slätar ut och vitaliserar huden.

Field horsetail för hår

 åkerfräken

Genom att systematiskt applicera fältet hästsvans på håret stärker vi det, stoppar överdrivet håravfall och aktiverar processen för regenerering och dynamisk tillväxt. Det ämne som är ansvarigt för dessa värdefulla egenskaper är främst kisel, som det finns mycket av i åkerfräken (i form av vattenlöslig, perfekt absorberbar kiseldioxid). Hur fungerar åkerfräken på håret?

Åkerfräken vitaliserar och stärker håret och stimulerar dess tillväxt.

Närvaron av många aktiva substanser i hög koncentration och i en lätt absorberbar form är anledningen till att åkerfräken är bland de mest effektiva, bästa örterna mot håravfall. En ytterligare fördel med denna växt är att den eliminerar många andra hårfel och sjukdomar i hårbotten: mjäll, sprött och bräckligt hår, försvagning och förlust av hårvolym, långsam hårväxt, förlust av hårstruktur.Bland de föreningar som ingår i hästsvansväxten finns följande: hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans, hästsvans.

De föreningar som finns i åkerfräken stöder en omfattande mineralisering av håret. Håret blir mindre sprött och bräckligt och får bättre kvalitet. Den stärkande och reparerande effekten av åkerfräken går hand i hand med en acceleration av hårväxtprocessen. Hästsvans gör också håret tjockare, slätare, glansigare och bättre näring.

Kolla in intensiva fältet horsetail tillägg för snabb hårväxt och hårregenerering: Locerin

locerin 1 181x300 1

Fältet hästsvans blockerar de skadliga effekterna av hormonet DHT

Människor som lider av manligt håravfall har ofta tvivel om effektiviteten av växtbaserade behandlingar. Om problemet inte är långt framskridet kan åkerfräken hämma processen för ytterligare håravfall. Bortsett från dess värdefulla egenskaper som stärker hårlökar och hårrötter har den en annan fördel i form av att den blockerar effekten av DHT-hormonet, som påverkar hårsäckarna negativt.

Åkerfräken förhindrar att hårsäckarna minimeras och dör och aktiverar dem så att de producerar hår med en tillräckligt lång tillväxtfas. För bästa resultat bör extrakt av åkerfräken tas oralt under en längre tid, och dessutom bör åkerfräken appliceras på håret i form av masker och vaxer.

Upptäck kosttillskottet för behandling av skallighet med en sammansättning av flera doser av åkerfräken: Profolan

 Profolan håravfallsprodukt

Hur man använder fältet horsetail för hår?

Hembehandlingar med åkerfräken för hår är snabba och enkla. För att uppnå synliga effekter bör de användas regelbundet.

Sköljning av fältet hästsvans

Häll cirka 500 ml kokande vatten över 2 skedar av åkerfräken. Bryggning under locket. När den har svalnat, häll den i en skål och blötlägg ditt hår samtidigt som du masserar hårbotten. Efter några minuter, låt vattnet rinna av från håret och torka det (helst på naturlig väg, utan hårtork). Använd en eller två gånger i veckan.

Field hästsvans hår mask

Krossa 3 matskedar av åkerfräken till ett pulver (i en mixer eller kvarn). Tillsätt en matsked hårolja (t.ex. arganolja, jojobaolja, linfröolja eller annat), citronsaft och en matsked honung. Applicera pastan över hela håret och massera lätt hårbotten. Tvätta masken efter 30 minuter. Använd den en eller två gånger i veckan.

Hydrolyte med fältet hästsvans

Gör en infusion av 1 matsked åkerfräken och 150 ml vatten. Tillsätt en matsked hårolja (t.ex. safflor- eller arganolja). Rör om. Häll upp i en förstuvningsflaska. Före varje schamponering sprayar du hydrolatet över hela håret och hårbotten. Gnugga lätt in vätskan i hårbotten. Tvätta håret efter 20-30 minuter.

Läs också: Nässlor för håret

Category: Skönhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin