lysienie androgenowe u mezczyzn leki na wypadanie wlosow u mezczyzn

Hur man förhindrar håravfall – orala och topiska preparat för skallighet. Vilka är de bästa?

Intensivt håravfall kan orsakas av många olika faktorer, allt från ohälsosam livsstil och näringsbrist till aggressiv hårstyling, hormonella och genetiska faktorer. Oavsett orsaken till håravfallet är det möjligt att stärka hårlökar och hårsäckar och stoppa ytterligare håravfall tack vare de preparat som finns på marknaden idag. Vi kan välja mellan preparat för extern och intern användning, men de bästa resultaten uppnås genom att kombinera båda behandlingsformerna. Hur förebygger man håravfall utan att besöka skönhetssalonger och kliniker?

Orala medel mot håravfall – universella tabletter eller avancerade kosttillskott?

Håravfall är ett ihållande, fula, ofta självförtroende eller pinsamt problem. En av de vanligaste orsakerna till skallighet är dålig kost (med brist på näringsämnen som är viktiga för hårets hälsa) och andra livsstilsfaktorer, t.ex. Stress, utmattning, sömnbrist, överskott av stimulantia, felaktig hårvård. En annan vanlig orsak till systematisk hårförtunning hos män är en hög nivå av dihydrotestosteron (DHT) i kroppen, vilket leder till miniatyrisering av hårsäckarna.

Oavsett vad orsaken till överdrivet håravfall är, kan kommersiella preparat av god kvalitet hjälpa till. De har ett mycket stort urval, och en stor grupp är orala medel som baseras på naturliga ingredienser. Som i alla kategorier av preparat finns det starkare och svagare piller för håravfall. De förstnämnda, som finns på apotek, innehåller vanligtvis 2-3 eller högst ett fåtal ingredienser (t.ex. 1 eller 2 örtextrakt plus biotin, vitamin A). Deras effekt är oftast inte särskilt intensiv.

Sådana universella hårtabletter med en smal, inte särskilt avancerad sammansättning fungerar vanligtvis bra vid måttligt eller säsongsbetonat håravfall, men vid alopeci och mycket intensivt håravfall är de vanligtvis otillräckliga.

Mycket bättre resultat ges i detta fall av kapslar med flera element som innehåller rika sammansättningar av extrakt från medicinalväxter och lämpligt utvalda vitaminer, proteiner, aminosyror, vitaminer, proteiner, aminosyror och vitaminer.vitaminer, proteiner, aminosyror och mineraler som bidrar till att hårsäckarna, hårlökarna, hårbotten och själva håret fungerar väl samt till cellnäringen.

Hur fungerar avancerade kosttillskott för håravfall?

Sådana rika, avancerade preparat kännetecknas av multidirektionell verkan, hög koncentration av biologiskt aktiva ämnen och maximal assimilering i kroppen, och därmed mycket högre effektivitet än vanliga tabletter. De hämmar håravfall, stabiliserar nivåerna av hormoner som är ansvariga för skador på hårsäckarna, normaliserar hårbottens funktion, förhindrar grått hår, påskyndar tillväxten av grått hår och förbättrar hårbottens tillstånd.De förhindrar skallighet, stabiliserar nivån av hormoner som skadar hårsäckarna, normaliserar hårbotten, förhindrar gråning, påskyndar hårväxten, leder till en förlängning av hårväxtfasen och en intensivare spridning av hårceller.

Läs också: Vitaminer för hår

Kolla in det: Hur stärker man håret?

Vilket medel mot skallighet ska man välja?

 tabletter spiller ut ur glaset

Vilket oralt läkemedel ska man välja för androgen (manligt) håravfall? Tyvärr är universella vitaminbaserade preparat för hårväxt inte särskilt effektiva i detta fall. De går inte till problemets kärna – de förhindrar inte skadliga effekter av DHT-hormonet, som främjar miniatyrisering av hårsäckar och är faktiskt huvudorsaken till manlig skallighet.

De lägre preparaten stimulerar inte heller spridningen av de celler som är byggstenar för nytt hår, vilket de högre preparaten gör.

Ett effektivare sätt att behandla androgen alopeci är kosttillskott som innehåller ämnen som direkt angriper orsakerna till håravfall hos män. Dessa är huvudsakligen ämnen som förser hårbotten med stora mängder näringsämnen, förbättrar hårets struktur, stärker hårsäckarna och blockerar processen för deras förstörelse av DHT-hormonet.

Särskilt bra mot andra kosttillskott är Profolan och Follisin. Detta är moderna, förlängda preparat som hämmar skallighet och stimulerar hårväxten i ett och samma preparat. Båda kännetecknas av en mycket rik formel, där de aktiva ämnena (inklusive aminosyror, mineraler, vitaminer, koncentrerade extrakt med hög biologisk nedbrytbarhet) interagerar med varandra och bidrar till hårväxt.koncentrerade extrakt med hög biologisk nedbrytbarhet), bidrar till att gradvis hämma processen för skallighet, liksom till regenerering av hårsäckar, förbättring av hårbottens tillstånd och stimulering av processen för ny hårväxt.

Profolan kapslar är baserade på en unik Grow3-formel som kombinerar högaktiva extrakt av åkerfräken och nässlor (i stora doser) med L-cystein.

 Profolan

Detta komplex av ingredienser (plus flera ytterligare bioelement) möjliggör effektiv blockering av DHT-hormonet, vitalisering och förstärkning av hårsäckarna, enklare förankring av i folliklarna av nytt hår, acceleration av hårväxten, fördjupning av den naturliga hårfärgen, förbättring av hårstrukturen samt en allmän förbättring och föryngring av frisyren.

Basen i Folisin kapslar är 3 innovativa ingredienser med hög biologisk aktivitet (AnaGain™ Nu, PhosphaMax, EVNolMax™) och viktiga för manlig hormonbalans och hårhälsa växtextrakt (sabalpalm och pumpa). Kapslarna innehåller också vitaminer och de tre viktigaste mineralerna för ett starkt och livskraftigt hår: zink, selen och koppar.

 Folisin

Denna komposition har många positiva effekter på håret, varav de viktigaste är: hämning av skallighet, förbättring av hårkvaliteten, aktivering av proliferation av nya hårceller, förebyggande av gråning, förtjockning av hår, skydd mot skador och för tidigt håravfall.

Kontrollera: Rangordning av preparat mot skallighet

Schampo och lotioner mot håravfall

 blå flaska med schampo, handdukar bredvid den

Aktuella medel mot håravfall kommer oftast i form av schampo och vätskor som gnuggas in i hårbotten. De är baserade på olika aktiva ämnen, oftast:

  • koffein,
  • vitaminer,
  • proteiner,
  • växtextrakt.

Den mest populära och påstås vara mest effektiv är dock minoxidil (finns i produkter som Loxon, Piloxidil). Det är en organisk förening som förbättrar blodtillförseln till hårbotten och stimulerar hårsäckarna till ökat arbete och hämmar processen för deras miniatyrisering.

Det är dock värt att notera att vid hormonellt inducerad androgen alopeci kan schampo mot håravfall vara av begränsad effektivitet. På samma sätt som ampuller för hårväxt, som även om de är fyllda med högkoncentrerade komplex av vitaminer, mineraler ochÄven om de är fyllda med högkoncentrerade komplex av vitaminer, mineraler och proteiner stimulerar de hårväxten, men de tar inte itu med den verkliga orsaken till manlig skallighet.

Dubbel behandling för goda resultat

Utan tvekan är vätskor, schampon och ampuller för håravfall värda uppmärksamhet och kan stödja behandlingen av håravfall, men de kommer attDe ger dock mycket bättre resultat i kombination med en oral behandling med kosttillskott med flera ingredienser mot håravfall.

Läs också: Vad är orsaken till håravfall?

Category: Skönhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin