pills

L-karnitin för att gå ner i vikt – ämnet som hjälpa dig att tappa fett

L-karnitin finns i tiotals multikomponentpreparat och monokomponentpreparat som används under bantning. Populariteten av detta ämne är inte orimlig – tack vare det kan nedbrytning av fett öka, vilket är önskan av alla som vill förlora kilon. Läs varför det är värt att äta L-karnitin och vad man ska göra för att den ska fungera bättre.

L-karnitin – vad är den och vilka är dess naturliga källor?

L-karnitin kallas också vitamin BT även om den inte är vitamin, men bara ett vitaminderivat. Den produceras naturligt av människokroppen (syntetiseras från aminosyror: metionin och lysin), ansamlas främst i muskler, förekommer också i lever, njurar, hjärna, hjärta och andra organ. Förutom att L-karnitin produceras av kroppen själv, ingår den också i maten.

Källor för L-karnitin är:

 • kött (lammkött, vilt, fläsk, fjäderfä),
 • fisk,
 • mjölk,
 • ostar,
 • svampar,
 • grönsaker och frukt.

L-karnitin syftar till att transportera fettsyror in i mitokondrier som sedan kan användas som energikälla. Dessutom spelar L-karnitin en roll i metabolismen av kolhydrater och aminosyror och i hormonella processer. Det hjälper också att oskadliggöra fria radikaler och förhindrar kroppens åldrande. Av betydelse är också dess positiva inverkan på hjärnans och hjärtmuskelns funktioner. https://www.healthline.com/nutrition/l-carnitine

L-karnitin – effekter

Även om de mest intresserade av L-karnitin är personer som vill omforma kroppen, kan ämnet också vara bra för andra. Dess effekter gäller inte bara hjälp med viktminskning och stöd för muskler. De viktigaste av dess egenskaper är:

 • hjärtstöd;
 • förmåga att eliminera trötthet;
 • förbättring av tankeförmågan;
 • antioxidativa egenskaper;
 • stöd för avgiftning;
 • förbättring av manlig fertilitet;
 • reglering av hormonaktivitet (inklusive sköldkörtelhormon, testosteron);
 • stöd för lever och njurar;
 • sänkning av det så kallade onda kolesterolet.

L-karnitin för att gå ner i vikt

appetizer 16959 640 300x200Mycket har sagts om viktminskningsegenskaper av L-karnitin, dock bör man klargöra hur detta ämne hjälper till att minska kroppsvikten. Nåväl, det fungerar på flera olika sätt. För det första hjälper det att dämpa aptiten. Detta är en mycket viktig faktor som gör det lättare att forsätta en hälsosam diet. Om L-karnitin i ett visst tillskott kombineras med en annan komponent eller komponenter som dämpar aptiten är effekten ännu bättre. (1)

På det andra rensar L-karnitin kroppen från toxiner (på grund av sin förmåga att binda och eliminera tungmetaller och andra skadliga ämnen och förmåga att bekämpa fria radikaler). Det värt att veta att avgiftning är en mycket viktig process för de som bantar. Kroppen som är rensad har effektivare och snabbare ämnesomsättning, bättre matsmältning och allt detta gör det lättare att gå ner i vikt.

Slutligen finns det tredje aspekten som påverkar L-karnitins egenskaper som främjar viktminskning. Detta ämne stödjer aktivt nedbrytningen av fett, vilket gör att vi kan bli av med extra kilon snabbare och omforma vår kropp. L-karnitin har förmåga att öka ämnesomsättning och effektförbrukning, vilket resulterar i en ökad användning av fettansamlingar. Den ökar lipolysen då är det läätare att omvandla fett till fria fettsyror, som kan vara bränsle till musklerna under våra aktiviteter.

dumbbells 2465478 640 300x200Just det, om aktivitet är i fråga, bör man notera att L-karnitin ”avslöjar sin verkliga makt” då ägnar vi oss åt långvarig fysisk ansträngning. Först då har kroppen en chans att använda lagrat fett som energikälla. Om vi ​​vill att L-karnitin effektivt ska fungera när det gäller viktminskning, bör vi träna i några timmar eller längre efter intaget.

Aerobisk aktivitet i måttlig takt kan vara det bästa valet i detta fall, t.ex. jogging, cykling på en stationär motionscykel, träning på en elliptisk träningsmaskin eller aerobics, osv. Du kan också försöka att prova något lite mer avancerat, men mycket effektivt dvs. en kombination av aerob träning med styrketräning.

L-karnitin – recensioner

40527574925 977280e136 z 300x200L-karnitin har givetvis egenskaper som hjälper till med att minska fett, men å andra sidan finns der många motstridiga åsikter om dess effektivitet. Enligt vissa personer har detta ämne ingen effekt på viktminskning och den är fullständigt likgiltig för viktminskning, medan andra tycker att den fungerar utmärkt – fett elimineras mycket effektivare och snabbare och kroppen blir smal och atletisk.

Varför finns det olika åsikter om L-karnitin? Det viktigaste är helt visst sättet på vilket vi har använt ämnet och våra andra viktminskningsbehandlingar när vi vill ge en åsikt om denna substans.

För det första måste man ta stora doser (ca 1000-3000 mg per dag) för att L-karnitin ska fungera mycket effektivt. För det andra bör man träna regelbundet när man tar L-karnitin. För det tredje är kosten också väsentlig. Förmodligen kommer de negativa recensioner om L-karnitin från människor som inte bryr sig om fysisk aktivitet och kost. Idrottare, både professionella och amatörer, brukar ha ingen tvekan om L-karnitin och är verkligen mycket nöjda med den.

L-karnitin – vilka är det bästa?

Varje L-karnitin kan ge oss en stor fördel när det gäller viktminskning, om vi tar den på rätt sätt och kombinerar den med en fysisk träning och ett minskat kaloriintag. Intresset för fettförbrännare med många ingredienser har nyligen ökat betydligt. De innehåller förutom L-karnitin andra ämnen som ökar metabolismen och lipolys och dämpar samtidigt aptiten och hjälper till med att sluta med småätande. Sådana preparat ger större möjligheter att tappa extra kilon.

Silvets är ett preparat som främjar viktminskning och innehåller bland annat L-karnitin-tartrat. L-karnitin är mer biotillgänglig i denna form, vilket innebär att den bättre kan utnyttjas av kroppen för att stimulera fettförbränningen. Även större viktminskningseffekt av L-karnitin kan skapas tack vare antal andra ingredienser som du kan läsa om här.

silvets


 1. The effect of (L-)carnitine on weight loss in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.
  Pooyandjoo M, Nouhi M, Shab-Bidar S, Djafarian K, Olyaeemanesh A.
  Obes Rev. 2016 Oct;17(10):970-6. doi: 10.1111/obr.12436. Epub 2016 Jun 22. Review.

Category: BantningKosttillskott

8 comments

 1. Jag har en ambivalent attityd till L-karnitin, å ena sidan fungerar den, men å andra sidan är det något som saknas i dess verkan. Den dämpar aptiten lite grann och jag tappar fett snabbare. Men jag har inte märkt några spektakulära effekter.

 2. MickeyMouse – eftersom det är bäst att kombinera L-karnitin med andra ämnen som minskar vikten. Jag kan lita på den. Samtidigt tar jag extrakt av grönt te och piperin. Grunden för mig är emellertid träning – minst 4 aeroba träningar på ca en timme per vecka. Om någon inte gillar aerob träning eftersom det verkar vara tröttande eller tråkigt att cykla på stationär motionscykel eller jogga i parken i en timme, rekommenderar jag hörlurar på öronen och en intressant ljudbok – det finns inget bättre sätt 🙂 Tiden går fortare, det finns inga påträngande tankar som ”jag vill inte fortsätta” eller ”hur lång tid kvar” …;) Jag rekommenderar detta sätt

 3. Försök att kombinera L-karnitin med en bra multikomponent fettförbrännare och du ska se dess utmärkta resultat!! Naturligtvis behöver jag inte nämna fysisk aktivitet eftersom det är uppenbart 😀

 4. Jag föreslår att prova: kapsaicin, L-karnitin och koffein. De brukar fungera för mig. Jag tar denna sammansättning före gymmet och en proteinshake eller en isotonisk dryck efter gymmet och sedan bara en bra dietetisk kvällsmat

 5. Termogeniska fettförbrännare med L-karnitin är schysta. Jag vill tillägga ännu tyrosin. Den funkar bra med L-karnitin och bidrar till viktminskning. Jag kan rekommendera tyrosin särskilt till personer som klagar på brist på livskraft och träningsmotivation. Den ger en extra boost. Jag började ett jättebra träningspass och använder samtidigt tyrosin och L-karnitin, vilket resulterade i förlust av oönskat fett.

 6. Förutom L-karnitin-tartrat innehåller Silvets boosters – guarana, grönt te och termogeniska fettförbrännare – kapsaicin och piperin. Jag tar det på 3 veckor och jag är mycket njöd. Tillskottet stimulerar kroppen, men dämpar aptiten. Jag kan se första resultat i kroppens utseende.

 7. alla tillskott är bara tillsatser. Fysisk aktivitet är nyckeln för mig. Min bekant var övertygad att det räcker att ta L-karnitin för att gå ner i vikt och hon tog den varje dag, men tränade inte alls. Och naturligtvis tappade hon inte även ett kilo. När hon sa det till mig, kunde jag berätta att L-karnitin fungerar när man tränar, att det är bäst att jogga eller simma i en timme efter intaget eller göra någon annan fysisk aktivitet. Hon var chockerad och sa att hon inte hade tid för träning och hon skulle söka några andra piller. Ett hopplöst fall 😉

 8. Jag tar L-karnitin i tabletter plus aminosyror och grönt te för att dricka och jag är mycket njöd över denna uppsättning 🙂 Träning – 3 gånger per vecka gymmet 1,5h

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin