pexels artem podrez 4492098

Melatonin tabletter, rankning av de bästa receptfria sömnmedlen

En sund, djup och regelbunden sömn är en förutsättning för att kroppen ska fungera bra. Otillräcklig vila leder till en försvagning av den fysiska och mentala formen och en allmän försämring av vår livskvalitet. Samtidigt klagar allt fler människor på sömnstörningar. De yttrar sig på olika sätt – problem med att somna, ofta vakna under natten, ytlig sömn eller till och med fullständig sömnbrist. Det lönar sig att börja kämpa mot denna typ av problem så snart som möjligt, eftersom långvarig sömnbrist leder till sämre tillstånd i kroppen och ökar risken för allvarliga sjukdomar.

Melatonin – ett botemedel mot sömnproblem

För att äntligen börja sova ordentligt igen är det värt att ta till melatonin, som är känt för att reglera dygnsrytmen och återställa djup och god sömn. Marknaden erbjuder en rad olika preparat med melatonin, men kvaliteten är inte densamma. Vilket tillägg ska du välja? Vilken är bäst?

Vi presenterar en rangordning av melatonintabletter som hjälper dig att hitta motgiftet mot sömnproblem. Vid urvalet av produkter användes följande kriterier: preparatens kvalitet och styrka, mängden och doserna av aktiva ingredienser, verkningsmekanism och omfattning, yttranden från specialister och användare.

Melatonin tabletter – Ranking av de bästa melatonintillskotten

Plats 1 – Melatolin Plus

 Melatonin Plus

Melatolin Plus är den rikaste, bäst sammansatta och mest effektiva produkten på marknaden för att bekämpa sömnproblem. Den innehåller så många som 10 aktiva ingredienser som inte bara eliminerar symtomen på sömnstörningar, utan även bekämpar orsakerna till dem! Dessutom skyddar Melatolin Plus vårt psykologiska område på ett omfattande sätt och har en positiv effekt på vårt humör under dagen.

Melatolin Plus har tack vare den optimala dosen av melatonin och de komponenter som arbetar tillsammans med den en positiv effekt på nervsystemets funktion, vilket återställer den inre balansen och ger en stabil och god nattsömn. Den reglerar effektivt dygnsrytmen och minskar problem med att somna på grund av oregelbundna sömnmönster. Den slappnar av, lindrar spänningar, stress och tunga tankar.

Melatolin Plus introducerar oss gradvis till sömnens atmosfär, hjälper oss att somna snabbt och smidigt, och under natten säkerställer djup, oavbruten sömn, så att vi när vi vaknar känner oss utvilade, nöjda, fulla av energi och villiga att agera.

Frekventa sömnstörningar påverkar vårt välbefinnande negativt och hindrar oss från att fungera i vardagen på alla områden i livet. Irritabilitet, dåligt humör, koncentrations- och minnesproblem, huvudvärk, ångest, depressiva tillstånd, utmattning, hjärtsjukdomar – detta är bara några av de negativa effekter som är kopplade till långvarig sömnbrist. Melatolin Plus stabiliserar sömn- och vakenhetsrytmen och befriar oss från alla dessa negativa konsekvenser för vår hälsa genom att återställa vårt utmärkta psykofysiska tillstånd.

Ingredienserna i Melatolin Plus är:

 • Melatonin – ett naturligt förekommande hormon i kroppen som gör oss sömniga och reglerar sömnen. Personer som lider av sömnproblem har brist på melatonin. Melatolin Plus-preparatet, tack vare en lämplig dos melatonin, återställer den korrekta nivån av detta hormon i kroppen och eliminerar därmed alla sömnstörningar. Den hjälper dig att somna snabbt, förhindrar fenomenet med plötsligt uppvaknande efter att du har gått till sängs och tankestyrka under natten, förändrar den intermittenta, ytliga sömnen till en djup, regenererande sömn utan att du vaknar. Den ger en effekt av kvällssedering och avslappning. Den garanterar en tillräckligt lång sömn och får oss att känna oss fräscha och utvilade när vi vaknar.
 • Melissa, humle, saffran, kamomill – fyra örter som är kända för sina lugnande och lätt sömngivande egenskaper. De slappnar av, lugnar nerverna, minskar känslomässig upphetsning, normaliserar humöret, dämpar ångest och hjälper dig att somna lugnt och fridfullt.
 • Ashwagandha – en av de mest effektiva adaptogenerna och stressreducerarna. Förbättrar det mentala tillståndet, ger en känsla av inre lugn, gör att vi bättre kan distansera oss från problem, lindrar rädsla och ångest, påverkar sömnkvaliteten positivt.
 • Gamma-aminosmörsyra (GABA) – stabiliserar nervsystemets funktion, minskar överdriven agitation och nervositet, vilket är särskilt användbart under timmarna före sömnen.
 • L-tryptofan – en viktig aminosyra som förbättrar hjärnans funktion. Det förbättrar humöret, reglerar utsöndringen av serotonin (lyckohormon), minskar humörsvängningar, förebygger depressiva störningar. Medverkar till att reglera sömn- och vakencykeln, underlättar insomning och fördjupar sömnen.
 • L-Theanin – En annan värdefull aminosyra som har en mycket gynnsam effekt på hjärnan. Det förbättrar den mentala prestationsförmågan, minskar känsligheten för stress, hjälper oss att kontrollera känslor bättre, bekämpar depressiva tillstånd, reglerar humöret, lugnar nerverna, påskyndar insomningen och hjälper oss att sova bättre.
 • Vitamin B6 – stödjer nervsystemet, ser till att upprätthålla korrekta mentala funktioner, påverkar humöret positivt, förbättrar kvaliteten på nattvilan.

Melatolin Plus bekämpar effektivt sömnproblem som orsakas av hög nervspänning, stress, starka upplevelser, överdrivna plikter och överarbete samt andra orsaker. Det hjälper också till med sömnstörningar i samband med byte av tidszon och skiftarbete.

De mest frekventa effekterna av Melatolin Plus av användarna:

 • snabbt och lätt att somna,
 • eliminering av sömnproblem som: ofta vaknar man under natten, plötsligt uppvaknande under natten med en känsla av ångest och oförmåga att somna om, för tidigt uppvaknande, ytlig sömn och brist på drömmar,
 • återställa en god kvalitet och en läkande sömn,
 • eliminering av brist på energi vid uppvaknande och sömnighet under dagen,
 • förbättra humöret,
 • minskning av stress,
 • återfå inre harmoni.
I en förpackning med Melatolin Plus finns 60 kapslar. Om du bestämmer dig för att beställa preparatet på tillverkarens webbplats får du en gratis guide för hälsosam sömn tillsammans med kapslarna!

BESTÄLLA MELATOLIN PLUS NU

Plats 2 – 4Mind RestMe

 4Mind Rest Me

4Mind RestMe är ett preparat av god kvalitet med flera ingredienser som hjälper till vid störningar i den dagliga rytmen för sömn och vakenhet samt vid problem med att somna och behålla djup sömn under hela natten. De aktiva ämnena i tillägget ser till att vår organism reagerar bättre när det är dags att gå till sängs. Det hjälper oss att lugna ner oss, slappna av och känna oss sömniga. Det gör att vi kan somna lättare och snabbare och få bättre vila.

4Mind RestMe kännetecknas av en intressant, synergistisk formel där melatonin för sömn fungerar tillsammans med ett komplex av växtbaserade ingredienser som: ashwagandha, valerian, humle, passionsblomma. Tillägget är också berikat med magnesium som förbättrar humöret och reglerar nervsystemet.

4Mind Rest Me kapslar kommer att vara ett bra stöd för oss i en situation när vi letar efter ett naturligt sätt att förbättra sömnkvaliteten och minska nervös spänning efter en hård dag och när vi räknar med effektiv regenerering av kroppen under natten och vaknar upp utan tecken på trötthet, men full av kraft.

BESTÄLL 4MIND RESTME NU

Plats 3 – Jarrow Formulas Sleep Optimizer

 Jarrow Formulas Sleep Optimizer

Jarrow Formulas Sleep Optimizer är en sammansättning med 6 ingredienser som minskar sömnstörningar. Den optimerar sömn- och vakencykeln, hämmar nervsystemets aktivitet under kvällstid och hjälper till att slappna av och släppa inre spänningar. Det underlättar att komma in i en djup sömn och förhindrar att man vaknar under natten. Den främjar också en god regenerering av kroppen under nattvilan.

Melatonin kombineras här med extrakt från medicinalväxterna Melissa, Valerian och humle. Tryptofan och aminobutyrsyra (GABA) kompletterar innehållet. Jarrow Formulas Sleep Optimizer hjälper oss, tack vare sin goda sammansättning med aminosyror, melatonin och örter, att få en god sömnkvalitet, även när vi har en oregelbunden livsstil och går till sängs vid olika tidpunkter, och när vi klagar på att vi inte har det bästa nervösa tillståndet.

BESTÄLL SÖMNOPTIMERARE NU

Plats 4 – MyVita Silver Sen Pro Complex

 MyVita Silver Sen Pro Complex

MyVita Silver Sen Pro Complex kapslar är ett komplex av naturliga ingredienser som motverkar nervösa spänningar, balanserar sömn- och vakencykeln och hjälper till att upprätthålla en kontinuerlig sömn under hela natten. Den innehåller extrakt av passionsblomma, som har en avslappnande, känslobefriande och antistress effekt, valerian och humle, som har en sömnig och lugnande effekt, samt melatonin, som hjälper dig att somna snabbt och garanterar en god natts sömn.

Kosttillskottet MyVita Silver Sen Pro Complex innehåller också cikoriainulin, som sällan förekommer i sömnmedel och som har en prebiotisk effekt. Inulin hjälper till att normalisera blodsockernivån, stöder matsmältningssystemet och förbättrar tarmrörligheten. Tack vare en specifik kombination av sömnegenskaper och hälsofrämjande egenskaper är MyVita Silver Sen Pro Complex-preparatet ett universellt stöd för vår kropp.

BESTÄLL SILVER SLEEP PRO COMPLEX NU

Plats 5 – Olimp Forsen Forte med melatonin

 Olimp Forsen Forte med melatonin

Om du letar efter ett tillskott som samtidigt kompletterar brister i vitaminer och mineraler som är viktiga för att nervsystemet ska fungera korrekt och som hjälper till att upprätthålla en optimal sömnhygien, kan Forsen Forte with Melatonin vara ett bra alternativ för dig. Tillägget är en kombination av melatonin, örtextrakt av humle, ashwagandha och citronmeliss samt vitamin B1, vitamin B6 och magnesium.

Tack vare B-vitaminer och magnesium har Forsen Forte med melatonin en positiv effekt på vår mentala form och förbättrar humöret i vardagen. Den är till hjälp vid hög mental ansträngning och känslomässig belastning. Tack vare växtextrakt lugnar preparatet nerverna, slappnar av och ökar motståndskraften mot stress. Tack vare melatonin minskar den problem med att somna och stöder en god, djup och tillräckligt lång sömn.

BESTÄLL FORSEN FORTE NU

Plats 6 – Doppelherz aktiv Na sen Forte

 Doppelherz aktiv Na sen Forte

Ett annat universellt kosttillskott som samtidigt förbättrar nervsystemets funktion och reglerar sömnen. Doppelherz aktiv Na sen Forte är en blandning av melatonin, magnesium, vitamin B6, humle, melissa och lavendel.

Bifasiska sömntabletter utan recept Doppelherz aktiv Na sen Forte hjälper till att minska spänningar och lugna känslor under kvällstimmarna, bli av med ihållande negativa tankar och undertrycka ångest, och å andra sidan stödja vår biologiska klocka och återställa den normala sömn- och vakencykeln. De hjälper dig att somna, fördjupa din sömn och förebygga sömnstörningar och för tidigt uppvaknande, t.ex. tidigt på morgonen eller mitt i natten.

BESTÄLL FORTE SLEEP NU

Källor:

 • https://www.healthline.com/nutrition/melatonin-and-sleep
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/herbs-for-anxiety#summary
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/232138
Läs också: Hur man hanterar stress

Category: Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin