weight loss g420b22596 640

Vad för viktminskning – ta reda på de mest effektiva naturliga fettförbrännarna! Du kan hitta många av dem i ditt kök!

Vad ska man använda för att gå ner i vikt? Hur kan vi optimera viktminskningsprocessen så att den inte drar ut på tiden i några år till, utan går snabbt och effektivt? Om du vill gå ner i vikt effektivt på kort tid är det tillrådligt att först och främst byta till en kalorireducerad kost och införa fysisk aktivitet i ditt schema. Ibland är viktnedgången trots kost- och livsstilsförändringar inte så dynamisk som vi skulle vilja, så vi söker ytterligare stöd. Färdiga preparat för viktminskning, eller fettförbrännare, är ett bra patent för att öka fettförbränningen. Men det är också värt att titta på vanliga kulinariska produkter, av vilka många har bantningsegenskaper. Vad fungerar bäst för viktminskning? Vilka är de mest effektiva naturliga fettförbrännarna och hur kan du dra nytta av deras potential?

Vad för bantning? Rätt kost är viktigt!

Många människor som framgångsrikt har gått ner i vikt betonar att det bästa sättet att intensivt minska kroppsfettet är att använda fettförbrännare tillsammans med en kaloribegränsad kost (helst samtidigt som man ökar den fysiska aktiviteten). Det säger sig självt att det är med kosten som viktminskningen börjar. Om vi har rätt meny när det gäller kaloriinnehållet och vilken typ av mat vi äter, har vi hälften så stor framgång när det gäller att gå ner i vikt.

Den andra halvan är valet av naturliga fettförbrännare och träning, vilket är utmärkt för ämnesomsättningen. Vi behöver inte kasta oss ut i intensiv och ansträngande träning, det räcker med måttlig aktivitet i alla former, det viktiga är att den är regelbunden. En stillasittande livsstil är fienden till en smal figur, och vice versa – rörelse är en allierad för att förbränna överflödiga kalorier och en blockerare av viktökning.

En kost som leder till snabb viktminskning – vilka livsmedel ska man undvika?

 två händer, den ena håller ett äpple, den andra en munk.

Hur ska jag komponera min meny så att övervikten börjar försvinna från kroppen? Det viktigaste är att minska kolhydrattillförseln. Genom att minska dem till ca 150-250 g per dag får vi för det första en mycket bra start för att blockera den fortsatta viktökningsprocessen och för det andra börjar vi intensivt förbränna det fett som ackumulerats tidigare.

Kolhydrater (särskilt enkla kolhydrater) som konsumeras i överskott omvandlas till fettvävnad och ackumuleras som energireserv. Det är därför som människor som äter snabbmat, vitmjölsprodukter, chips, godis och andra produkter som är mättade med ohälsosamma sockerarter går upp i vikt så snabbt och kraftigt.

Att minska kolhydratintaget är en tydlig signal till kroppen att mobilisera fett. Kolhydrater är en direkt energikälla för vävnaderna, och om vi plötsligt börjar äta dem i mycket mindre mängder kommer kroppen automatiskt att börja söka sig till energireserverna, dvs. lagrad fettvävnad, för att få bränsle.

Att minska intaget av kolhydrater bör kombineras med en minskning av intaget av fetter, särskilt mättade fetter och transfetter. Färdigmat, halvfabrikat, snabbmat, snabbmat, godis och salta snacks bör också strykas från menyn om vi menar allvar med vår hälsa. om du menar allvar med att bli av med magfett och överflödigt fett som samlats på andra delar av kroppen.

Vad ska du äta för att gå ner i vikt?

 Hälsosam mat på bordet

En kost som bidrar till viktminskning och bantning måste framför allt vara naturlig och rik på näringsämnen. Det kan absolut inte vara en bristdiet, än mindre en svältdiet. Sådana dieter leder till att ämnesomsättningen saktas ner och stör kroppens arbete, vilket bland annat leder till försämrat välbefinnande, svaghet, huvudvärk och minskad immunitet.

Radikala dieter som drastiskt skär ner på kalorierna eller helt eliminerar hela livsmedelsgrupper eller vissa näringsämnen leder nästan hundra procent av gångerna till en jojo-effekt.

Måltiderna under en viktminskningsdiet bör vara täta, men inte för stora. Vi ska inte hungra, men vi ska inte heller äta för mycket. Ett system med tre huvudmåltider och två små mellanmål fungerar bäst. När du lagar frukost och middagar, använd fullkornsbröd i stället för vitt bröd, och när du lagar luncher, välj magert kött och undvik tunga, feta och mjöliga rätter.

Vilka livsmedel bör du basera din viktminskningsdiet på?

 • Grönsaker
 • baljväxter
 • fisk,
 • ägg,
 • magert kött,
 • magert kött,
 • skaldjur,
 • magra mejeriprodukter,
 • fullkornsbröd,
 • tjockt spannmål,
 • brunt ris,
 • fullkornspasta,
 • naturliga spannmål (t.ex. havregryn, bovete, råg),
 • kli,
 • frön, kärnor,
 • nötter,
 • vegetabiliska oljor i små mängder,
 • kryddor, örter.

Läs också: Livsviktiga fibrer (åsikter och egenskaper)

Vad för viktminskning – livsmedel som stöder fettförbränning

Många av de livsmedel vi har i köket är användbara verktyg för att forma en smal figur. De påskyndar ämnesomsättningen, ökar kaloriförbrukningen, reglerar matsmältningsprocessen och stimulerar fettförbränningen.

Det handlar bland annat om produkter med högt proteininnehåll – magra mejeriprodukter, havsfisk, magert kött, men även frukt (äpplen, citrusfrukter, jordgubbar), örter (t.ex. persilja) och populära kryddor som kanel och peppar cayenne. Många produkter som påskyndar ämnesomsättningen stöder samtidigt avgiftningen av kroppen och stimulerar avlägsnandet av överflödigt vatten från kroppen, vilket också underlättar viktminskning och bantning av figuren.

Naturliga fettförbrännare direkt från köket – magra mejeriprodukter

 yoghurt i en skål, bredvid en hallon.

När du letar efter naturliga medel för viktminskning är det värt att titta i kylskåpet. Alla mejeriprodukter som är fattiga och sockerfattiga är naturliga fettförbrännare. Det rör sig bland annat om produkter som kärnmjölk, kefir, keso, keso, naturlig yoghurt och ostmassa. På grund av det höga proteininnehållet måste kroppen använda mer energi för att smälta dem. Genom att ha en termogen effekt påskyndar de ämnesomsättningen och leder till ökad kaloriförbränning. De har också en utmärkt effekt på tarmfunktionen och är en skattkammare med värdefulla probiotiska bakterier som hjälper till att bygga upp en hälsosam tarmmikroflora och motverka matsmältningsstörningar.

Dessutom är magra mejeriprodukter rika på kalcium, vilket bidrar till en effektivare nedbrytning av näringsämnen, inklusive fett. Om kosten däremot innehåller för lite kalcium leder det till en intensivare ackumulering av fett från maten och en överdriven tillväxt av fettvävnad, vilket leder till övervikt och fetma. Magra mejeriprodukter innehåller också CLA (konjugerad linolsyra), som garanterar en korrekt matsmältning av socker, bidrar till att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt och förhindrar fettinlagring.

Det är också värt att notera att yoghurt, keso och andra magra mejeriprodukter stillar hungern bra samtidigt som de innehåller få kalorier. De kan därför vara till stor hjälp när det gäller att kontrollera och upprätthålla en kalorireducerad kost. Det är därför en bra idé att införa dem i menyn så ofta som möjligt.

Ovärderligt hjälpmedel för viktminskning – kostfiber

Produkter som innehåller stora mängder enkelt socker rekommenderas inte för viktminskning, medan produkter som är rika på komplexa kolhydrater, inklusive lösliga och olösliga fibrer, rekommenderas.

Produkter med högt fiberinnehåll som är värda att ta med på menyn ofta.

 • kli och spannmål,
 • grönsaker,
 • spannmål och frön
 • gröt
 • brunt ris
 • färsk och torkad frukt,
 • fullkornsmjöl,
 • speltmjöl,
 • baljväxter,
 • vetegräs, ungt korn,
 • frön (t.ex. mjölbanan, psylliumfrö, linfrö, chia frön).

Fiberprodukter är av många skäl användbara för personer som kämpar med övervikt. De stödjer matsmältningsprocessen, förebygger förstoppning och flatulens, främjar en känsla av lätthet och motverkar plötsliga toppar i blodsockernivån.

De har en positiv effekt på ämnesomsättningen och stimulerar rensningen av kroppen från gifter (genom att förbättra tarmens peristaltiska rörelser sveper de bort matrester, avlagringar och gifter från kroppen). Dessutom är de väktare av den mängd kalorier som vi konsumerar. Produkter med ett högt fiberinnehåll har förmågan att svälla i magen, vilket effektivt dämpar hungern och undertrycker suget efter sött, vilket hjälper oss att hålla vår kost i schack.

Läs också: Att avgifta din kropp

Fettminskare direkt från köksskåpet

 Örter

Förutom livsmedel som är rika på protein och fibrer finns det andra naturliga fettförbrännare som används i köket. Här är några av dem:

Grönt te

Grönt te har en positiv effekt på matsmältningen och ämnesomsättningen. Den stimulerar utsöndringen av magsaft, förhindrar matsmältningsbesvär och förbättrar ämnesomsättningen. Tack vare sitt höga innehåll av katekiner (särskilt EGCG) bidrar den också till att minska fettvävnaden och begränsar spridningen och tillväxten av fettceller.

Pu-erh-te

Pu-erh-te, ett rött te från Kina, är ett av de mer populära växtbaserade läkemedlen för viktminskning. Ibland kallas det till och med för en fettdödare. Anledningen till detta är den ovanliga sammansättningen av detta te, där vi hittar en sammansättning av koffein och en stor mängd matsmältningsenzymer med hög biologisk aktivitet.

Tack vare denna blandning av ingredienser reglerar pu-erh-te matsmältningsprocessen, påskyndar ämnesomsättningen och stimulerar fettförbränningen i kroppen. Genom att främja ämnesomsättningen av fetter och andra näringsämnen förhindrar den också känslan av tyngd och mättnad i magen efter stora, mättande måltider.

Intensiva kryddor

Kryddiga och starka kryddor som svartpeppar, chilipeppar, ingefära, muskot, kanel, curry, kardemumma, romersk kummin och gurkmeja är värdefulla vapen mot övervikt. Genom att öka kroppsvärmen (termogen effekt) tvingar de kroppen att använda mer energi (för att svalna). På så sätt får de oss att bränna mer kalorier.

Äppelcidervinäger

Naturlig äppelcidervinäger är också ett värdefullt stöd för viktminskning. Den innehåller en arsenal av värdefulla enzymer som reglerar matsmältningsprocessen, förbättrar ämnesomsättningen, normaliserar blodsockernivåerna, dämpar hungern, stimulerar kroppens avgiftning, minskar vattennivåerna i underhuden, underlättar förbränningen av lagrat fett och påskyndar viktnedgången.

Cikoria

Cikoria är en nyligen något bortglömd bladgrönsak (liknar kinesisk kål eller sallad). med värdefulla mat-, medicinska och bantningsegenskaper. Cikoriablad används färska som ett tillägg till rätter och snacks, medan cikoriarot är en växtbaserad råvara som oftast finns i krossad och torkad form.

Cikoria innehåller stora mängder värdefulla ingredienser för vår kropp, bland annat kostfibrer, protein, flavonoider och en rik samling vitaminer och mineraler. Den har en positiv effekt på matsmältningssystemet och levern, hjälper till att metabolisera fett, stimulerar produktionen av matsmältningssaft, reglerar tarmrörelser, motverkar förstoppning och flatulens. Den normaliserar blodsocker- och kolesterolnivåerna, förbättrar ämnesomsättningen och renar kroppen från gifter.

Vit mullbär

Vit mullbär är en välkänd ört för personer som kämpar med diabetesrelaterade problem: diabetes, insulinresistens och pre-diabetes. Regelbunden användning ger goda resultat när det gäller att reglera kolhydratmetabolismen i kroppen. Vit mullbär ökar cellernas och vävnadernas känslighet för insulin, bromsar upp matsmältningen av kolhydrater i tunntarmen och minskar därmed hastigheten med vilken kolhydraterna frigörs i blodet och motverkar snabba toppar i blodsockernivåerna.

Genom att normalisera blodsockernivåerna hjälper vitmullbär också till att gå ner i vikt – eftersom en stabil kolhydratmetabolism i kroppen innebär bättre kontroll av aptiten, minskade hungerattacker och mindre sug efter sötsaker.

Kaffe

Även om kaffe i sig självt inte kan göra oss av med övervikt kan det vara ett värdefullt stöd i viktminskningsprocessen. Den innehåller koffein som påskyndar ämnesomsättningen och hjälper till att bränna kalorier snabbare. Dessutom hjälper den, tack vare sina diuretiska egenskaper, till att befria kroppen från gifter och överflödigt vatten, vilket motverkar celluliter och svullnader.

Kolla in: Rangordning av bantningspiller

Den renande kraften hos örter och alger!

 spirulina cocktail

Tröghet, energilöshet, förstoppning och andra matsmältningsbesvär, långsam ämnesomsättning, illamående, tendens att gå upp i vikt, huvudvärk, smärtor och värk.vikt, huvudvärk, svaghet – alla symtom på en ansamling av gifter i kroppen som inte kan avlägsna dem.

Om vi vill börja gå ner i vikt regelbundet bör vi se till att regelbundet rensa vår kropp från skadliga ämnen som bland annat kommer från ohälsosam mat och stimulantia. I en giftfri kropp är ämnesomsättningen snabbare och organen fungerar effektivare, vilket gör det lättare att gå ner i vikt.

För att avgifta kroppen och påskynda viktminskningsprocessen är det värt att först och främst anta en hälsosam livsstil (minska stimulantia, börja med fysisk aktivitet och en balanserad och rationell kost, undvik kontakt med förorenade miljöer). Användning av lämpliga örter och alger kan också vara ett bra stöd.

Två av de mest välkända och uppskattade algerna – chlorella och spirulina- är särskilt intressanta här. De är mycket aktiva när det gäller att mobilisera kroppen för att eliminera gifter. Infusioner av medicinalväxter som maskros, björk, nässlor, trefärgad viol, purgativ, gullris, tistel och grönt te kan också vara till hjälp.

Om du föredrar snabbare och mer bekväma lösningar som inte kräver att du brygger infusioner eller förbereder örtblandningar att dricka, är det värt att välja ett färdigt preparat som stödjer en grundlig rengöring och avsyrning av kroppen, samtidigt som det stödjer bantning av kroppen. Spirulin Plus. Den kombinerar den avgiftande effekten av alger och örter och innehåller bland annat spirulina, chlorella, maskros och grönt te.

Smoothies med grönsaksblandare är en livlina för viktminskning

Om vi gör grönsaksshakes till en av dagens måltider (t.ex. en andra frukost eller ett eftermiddagste) på bekostnad av fettiserande mellanmål eller snabbmat, påskyndar vi processen för att eliminera övervikt. Sådana shakes gjorda av grönsaker har en utmärkt effekt på ämnesomsättningen, stöder kroppens avgiftning, ger oss en dos energi och en rejäl injektion av vitaminer och mineraler. Dessutom mättar de och hjälper oss att bekämpa snacks, vilket gör att vi kan klara av en stor måltid utan att känna oss hungriga.

Försök att dricka ungefär två glas smoothie gjord på utvalda grönsaker varje dag. Sådana mixersammansättningar är väl lämpade att inkludera:

 • tomater,
 • paprika
 • rödbetor,
 • selleri,
 • spenat,
 • gurkor,
 • grönkål,
 • morötter,
 • persilja,
 • palsternackor,
 • zucchini,
 • kålrabbi,
 • rädisor,
 • kål.

Vi kan också berika smoothies med frukt, frön och korn, nötter, kli, spannmål, kokta grova gryn, kokta baljväxter (t.ex. bönor, linser, kikärter, ärtor), kryddor och örter.

Ananas, apelsiner, grapefrukter, citroner, mandariner… dvs. frukter som bantar.

 Frukt, tillsammans med ett glas juice

Att äta ananas och citrusfrukter ofta är ett bra sätt att gå ner i vikt på ett naturligt sätt. Både ananas och citrusfrukter innehåller mycket fibrer, som är kända för att vara en mycket viktig länk i viktminskningsprocessen.

Ananas innehåller dessutom ett enzym som kallas bromelain, som stimulerar matsmältningsprocessen, förbättrar ämnesomsättningen, hjälper till att bryta ner fett och stärkelse och förhindrar viktökning. Grapefrukter, citroner, limefrukter, apelsiner och mandariner är rika på flavonoider, kostfibrer och organiska syror. De påskyndar ämnesomsättningen, förhindrar vattenansamling i kroppen, förbättrar matsmältningen av kolhydrater och förhindrar fettlagring.

Naturliga kosttillskott för viktminskning

De flesta av oss tar till kosttillskott för viktminskning när vi vill minska fett och gå ner i vikt. De är ett bra stöd, särskilt om produkten är multifunktionell, dvs. om den uppfyller flera uppgifter samtidigt: Den minskar aptiten, påskyndar ämnesomsättningen, hämmar absorptionen av fett från maten, reglerar ämnesomsättningen av fett och kolhydrater, förhindrar ytterligare fettlagring. Det är bra om det samtidigt ger energi och vitalitet, vilket gör det lättare för oss att följa våra träningsplaner och i allmänhet leva en mer aktiv livsstil.

Dessa egenskaper demonstreras av bantningstabletter med flera ingredienser som innehåller extrakt från utvalda medicinalväxter i lämpliga höga doser. Några av de mest uppskattade och effektiva naturliga ämnena med egenskaper för viktminskning är:

 • extrakt av pomerans(synefrin),
 • garcinia cambogia,
 • forskolin,
 • krom,
 • piperin,
 • berberin,
 • capsaicin,
 • grönt kaffe,
 • grönt te,
 • CLA syra,
 • MCT olja,
 • guarana.

Kontrollera: Kosttillskott för viktminskning – Ranking

Category: Bantning

Article by: admin