Depositphotos 33447367 S

Hur du föryngrar ditt ansikte – Ta reda på hur du kan ta några år av din hy och stoppa hudens åldrandeprocess.

Hur föryngrar du ditt ansikte? Hundratals kvinnor ställer sig denna fråga när de märker de ökande ålderstecknen. Lyckligtvis är det möjligt att med hjälp av högkvalitativa preparat och enkla hemmetoder inte bara bromsa hudens åldrandeprocess och förbättra dess tillstånd utan även visuellt vända tillbaka tiden. Om du vill föryngra ditt ansikte, minska rynkorna och få en strålande, vacker hy, bör du läsa den här artikeln och tillämpa några enkla tips!

Åldrande ansiktet – orsaker och tecken

Även om kroppens och hudens åldrande är oundvikligt är vi inte dömda till en fula, rynkiga hud och en markant förlust av attraktionskraft.

Även mogenhud kan vara vacker, det är bara värt att ta hand om den ordentligt och helst så tidigt som möjligt. Korrekt (och framför allt systematisk!) hudvård är det viktigaste receptet för att föryngra ansiktet och förbättra hudens tillstånd. Men innan vi pratar om specifika hudvårdsprogram är det värt att prata om de viktigaste tecknen på åldrande och de faktorer som har störst inverkan på hur allvarlig denna process är.

 En leende medelålders kvinna

Vad påverkar åldrandet i ansiktet? Är det bara biologi?

Det blir lättare att föryngra ansiktet om vi förstår orsakerna till åldrandet och eliminerar de orsaker som vi kan påverka (t.ex. felaktig hudvård).

Tiden och en tickande biologisk klocka är naturligtvis de viktigaste faktorerna för att huden blir mindre elastisk och rynkorna djupare. Men det finns ytterligare faktorer som påverkar om huden åldras långsammare eller snabbare. De flesta av dem har att göra med vår livsstil.

Faktorer som påverkar hur snabbt huden åldras

 • Biologiska faktorer (minskad mängd kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden, långsammare regenerationsprocesser, metaboliska och hormonella förändringar i samband med(minskad mängd kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden, långsammare regenerationsprocesser, metaboliska och hormonella förändringar på grund av tidens gång, mindre fett under huden, sämre muskelfunktion i ansiktet).
 • Genetiska anlag (arv från föräldrar, mor- och farföräldrar, hudens tendens att åldras snabbare eller långsammare).
 • Kost (en hälsosam, balanserad kost full av naturliga produkter kan bidra till att bibehålla en god hudkondition och bromsa åldrandeprocessen, och vice versa. En ohälsosam, näringsfattig kost med mycket skräpmat leder till att gifter och fria radikaler ansamlas i kroppen och gör att huden åldras snabbare).
 • Bristande hudvård (ingen smink på kvällen, krämer som inte är åldersanpassade, skadade, föråldrade och mycket lågkvalitativa kosmetika samt alltför aggressiva hudvårdsprodukter).Användning av alltför aggressiv kosmetika som leder till torr, överkänslig hud och förstörelse av den naturliga epidermala lipidbarriären.)
 • Överexponering för solljus, frekventa besök i solarium, att inte använda dagkrämer med SPF-filter, särskilt på våren och sommaren.
 • Livsstil (stillasittande livsstil, för lite tid i frisk och ren luft och ofta vistelse i täta rum bidrar till otillräcklig syresättning av huden och dess(En stillasittande livsstil, för lite vistelse i frisk och ren luft och ofta vistelse i täta rum leder till otillräcklig syresättning av huden, sämre näringstillförsel och snabbare åldrande, medan en hälsosam livsstil och regelbunden fysisk aktivitet är allierade för en ung och vitaliserad hy).
 • Otillräcklig sömn och dålig sömnkvalitet, utmattning, överarbete, kronisk stress.
 • Otillräckligt vätskeintag, särskilt vatten, vilket leder till otillräcklig hydrering av kroppen.
 • Överdrivna stimulanser, t.ex. kraftig rökning, alkoholmissbruk.
 • Frekvent exponering för smog, damm, rök och rum med mycket torr luft.

Vilka är tecknen på åldrande hud?

Till följd av mikroskador på huden, allt långsammare hudförnyelseprocesser och brist på naturliga ämnen som hyaluronsyra, elastin och kollagen, blir ansiktets ungdomliga utseende gradvisansiktet förändras gradvis till ett mer moget ansikte (ansiktsdragen blir skarpare, ansiktsovalen tar formen av en omvänd triangel, rynkorna blir djupare).

Från 35 års ålder uppträder de första rynkorna (främst runt ögonen), hudens fuktnivå minskar, regenerationen avtar och svullnader och mörka ringar under ögonen blir vanligare. Efter 45 års ålder börjar huden förlora sin täthet. Kollagen- och elastinfibrerna börjar förtvinas mer intensivt. Efter 55 år ökar hudens slapphet och slapphet och djupa rynkor uppstår.

De viktigaste tecknen på åldrande hud i ansiktet är:

 • rynkor under ögonen, kråkfötter,
 • Marionettrynkor eller sorgrynkor (rynkorna på kinderna som löper från munnen till hakan),
 • nasolabiala pannor (linjer som löper från näsan till munnen),
 • ett hängande ovalt ansikte, hängande ögonlock och munhörn,
 • Förändringar i hudens struktur (synliga porer, minskad elasticitet, minskad fasthet, minskad jämnhet, ökad ojämnhet och ojämnhet),
 • sämre hudton, gradvis slapphet (hudveck börjar sticka ut över kanterna).
 • ojämn hudton, hyperpigmentering, pigmentfläckar, ringar under ögonen, matthet och gråhet i huden, synliga kapillärer (sådana störningar i hudtonen orsakas av faktorer som: onormal produktion av melanin, ökad skörhet i blodkärlen, tjockare och tjockare hornlager och tunnare läderhud).

Hur stoppar man dessa processer? Hur kan man vrida tillbaka tiden? Det är bäst att börja så tidigt som möjligt, runt 30-40 år, så snart du märker de första rynkorna eller effekten av hängande kinder, munhörn etc. Men även vid högre ålder är det möjligt att föryngra ansiktet med några år, förbättra hudens kondition och stoppa utvecklingen av slapp hud och djupa rynkor. Så även om din hud redan visar tecken på åldrande bör du inte ge upp, utan omedelbart vidta åtgärder för en omfattande regenerering.

 åldrande i ansiktet

För bästa resultat, arbeta tillsammans med föryngrande krämer och serum och en mängd olika huskurer för att föryngra ansiktet. Vid mycket uttalade ålderstecken kan vi också ta till professionella behandlingar, men de kräver en avsevärd summa pengar (de är inte billiga och måste upprepas från tid till annan).

Hur man föryngrar ansiktet – anti-ageing och regenererande preparat

Om vårt mål inte bara är att minska åldrandet i ansiktet utan också att föryngra det med några år, bör vi permanent vara vän med krämer och serum som innehåller ämnen i sin sammansättning:

 • de som stimulerar hudens cellförnyelse,
 • aktiverar cellproliferation,
 • skydda cellerna från skador,
 • stimulerar produktionen av kollagen och elastin.

Preparat med förskönande och upplyftande egenskaper, som förbättrar hudfärgen och minskar trötthetstecken (till exempel de som innehåller C-vitamin) hjälper också till att visuellt föryngra ansiktet. När vi åldras blir det tyvärr allt svårare att dölja tecken på sömnbrist, överarbete eller utmattning i ansiktet, till exempel: påsar och blåmärken under ögonen, grå och tråkig ansiktshud, missfärgning, svullnad och djupa rynkor. En kräm som återställer en väl utvilad hy till vår hud är därför precis vad vi behöver.

Kolla in den rika föryngrande och ljusare krämen EleverSkin Glow

Mycket fuktgivande krämer är också en värdefull grupp kosmetika som är värd att ta fram regelbundet. Kom ihåg att med åldern förlorar huden sin förmåga att behålla vatten, och därför måste man ständigt öka fuktnivån utifrån genom kosmetika. Ju större grad av uttorkning, desto mindre elasticitet och fasthet i huden och desto större tendens till rynkbildning.

De mest värdefulla ingredienserna i krämer och serum med en föryngrande och förnyande effekt.

Retinol (ren form av vitamin A)

Retinol reglerar celltillväxtprocesser, stimulerar produktionen av kollagen och elastin och deltar därmed i hudens återuppbyggnad. Systematiskt applicerad bidrar till att släta ut ytliga rynkor och djupa rynkor. Den ger huden näring och förbättrar dess elasticitet. Retinol förbättrar också hudens färg, gör den mer strålande, minskar missfärgningar och normaliserar talgutsöndringen.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är ett naturligt ämne som finns i vår kropp och som bland annat ansvarar för en god fuktning av huden. Den ser också till att upprätthålla den korrekta nivån av kollagen och elastin i huden. När vi åldras minskar hyaluronsyran i kroppen, så det är värt att komplettera den med preparat som innehåller dess innehåll, särskilt när vi märker att vår hyaluronkvalitet försämras.

Hyaluronsyra är en mycket vanlig ingrediens i fuktgivande och föryngrande kosmetika. Den binder vatten i epidermis och förhindrar överdriven vattenförlust. Den påverkar hudens fasthet och elasticitet positivt, jämnar ut och bekämpar rynkor. Det har också en skyddande effekt. Genom att fylla det intercellulära utrymmet och bygga upp vattenbarriären skyddar den huden mot skadliga faktorer.

C-vitamin

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som bekämpar fria radikaler, skyddar hudcellerna från skador och förtida död och bromsar åldrandet. Samtidigt stimulerar den produktionen av kollagen, vilket bidrar till att släta ut rynkor och förbättra hudens fasthet och elasticitet. Den stimulerar också produktionen av ceramider, som skyddar huden mot överdriven torrhet.

Intressant nog påverkar C-vitamin inte bara cellernas tillstånd och hudens förnyelseprocesser, utan även dess yttre utseende. Den har ljusare och upplyftande egenskaper. Effekten av lyster och minskad trötthet är synlig omedelbart efter att preparatet med C-vitamin applicerats på ansiktet. Ingrediensen jämnar också ut hudtonen, bekämpar hyperpigmentering och minskar uppkomsten av kapillärer. Ger huden en hälsosam och fräsch look.

Kollagen

Kollagen är ett strukturellt protein som är en av hudens viktigaste beståndsdelar. Varje kollagenmolekyl består av tre polypeptidkedjor som är tvinnade i varandra. Kollagen är det lim som håller ihop celler och vävnader. Den upprätthåller hudens sammanhållning, täthet och elasticitet. Den stöder regenereringsprocesserna och hjälper tillatt upprätthålla en korrekt fuktnivå.

Med tiden minskar antalet kollagenfibrer i huden, vilket bestämmer hur huden åldras. Det är därför som kollagen ofta läggs till i föryngrande och återuppbyggande kosmetika. Den ingår också i många kosttillskott med anti-ageing-egenskaper som vitaliserar och förbättrar hudens tillstånd.

Förutom den positiva effekten på hudens tillstånd(uppstramning, elasticitet, utjämning, minskning av rynkor) har kollagen en positiv inverkan på håret (förbättrar färgen, stärker det, ger glans, förhindrar överdrivet håravfall). Det stöder också våra leder (stimulerar regenerering av ledbrosk, förbättrar ledrörligheten, minskar smärta och stelhet i lederna).

Kontrollera: Kollagen att dricka – Ranking

Antioxidanter

Antioxidanter är ett effektivt vapen mot åldrandeprocessen. De neutraliserar skadliga fria radikaler som är ansvariga för skador på hudens struktur och därmed för försämrad hudkvalitet och rynkor. Antioxidanter fungerar som en skyddsbarriär för huden och är samtidigt ett effektivt verktyg för att underlätta cellförnyelsen.

Antioxidanter utgör ofta grunden för krämer och serum med en föryngrande effekt. Antioxidanter i anti-aging-kosmetika består huvudsakligen av växtoljor och växtextrakt samt vitaminer: C, A och E. Tack vare antioxidanter åldras vår hud långsammare, förnyar sig effektivare och blir mer motståndskraftig mot negativa faktorer som UV-strålning och förorenad luft.

Snabbare reparationsprocesser och cellskydd – dessa antioxidativa egenskaper ger vår hud en bättre kvalitet, fastare, stramare och friskare utseende. Ansiktet ser yngre och vitalare ut. Antioxidanter är dessutom ett effektivt verktyg för att bekämpa hudinflammation, liksom brister som t.ex: hyperpigmentering, akneärr, vaskulära spindelådror, grå och tråkig hy.

Kolla in de bästa föryngrande preparaten: Serum För ansikte – Ranking

Hur man föryngrar ansiktet – behandlingar

Mindre och mer invasiva, mindre och dyrare ansiktsföryngringsbehandlingar hjälper oss också att ta bort några år från vår hud och förbättra dess utseende. Dessa är de vanligaste som erbjuds av skönhetssalonger och estetisk medicin:

 • Laserföryngring av ansiktet – CO2-fraktionella lasern avger en ljusstråle som när den tränger in i huden orsakar mikroskador i huden, vilket leder till att reparationsprocesser stimuleras och att ny, frisk vävnad växer.
 • Platelet rich plasma treatment – ett innovativt förfarande där platelet rich plasma från patientens blod injiceras under huden. Resultatet är biostimulering av cellerna, förbättring av mikrocirkulationen, stimulering av regenereringsprocessen, snabbare multiplikation och tillväxt av hudceller.
 • Lyfttrådar – ett mindre aggressivt alternativ till det klassiska föryngringsförfarandet, dvs. kirurgisk lyftning. Behandlingen går ut på att man med hjälp av nålar för in speciella trådar under huden som börjar fungera som en specifik stomme för vävnader. Effekten av behandlingen är inte bara att den hängande och slappa huden lyfts upp, utan även att reparationsprocesserna i huden mobiliseras.
 • Mesoterapi med nålar – injektioner under huden av näringsämnen och regenerationsstimulerande ämnen (t.ex. vitaminer, aminosyror, hyaluronsyra).
 • Botox – behandling där botulinumtoxin injiceras i de rynkiga områdena i ansiktet. Behandlingen bidrar till att immobilisera ansiktsmusklerna och hindrar bildandet av mimiska rynkor. Resultatet är att rynkor (t.ex. tvärgående rynkor i pannan, lejonrynkor, kråkfötter, rökarrynkor) jämnas ut och att hudtonen förbättras.

Huskurer för ansiktsföryngring

 hudvårdsprodukter

Det räcker med några enkla ingredienser för att skapa en hemlagad föryngrande kosmetika som har en positiv effekt på hudens struktur och samtidigt förbättrar hela ansiktets estetik.

När du förbereder masker är det värt att använda produkter som är rika på antioxidanter, t.ex. krossad frukt och grönsaker, naturliga spannmål, oraffinerade vegetabiliska oljor av god kvalitet, örter (t.ex. grönt te, Centella Asiatica, persilja, ingefära, ringblomma, fläderbär). Du kan också prova att tillsätta C-vitamin (i droppar eller pulver).

Hemgjorda ansiktsmasker (föryngrande, reparerande, förskönande)

Hemlagad föryngrande mask med citronsaft, honung och örter.

Förbered en sked av varje av följande örter: kamomill, rosmarin, grönt te, lime, åkerfräken. Blanda eller mal till ett pulver i en kvarn. Tillsätt 2 matskedar honung och 2 matskedar citronsaft. Blanda och applicera blandningen i ansiktet. Tvätta av efter cirka 30 minuter.

Hemlagad föryngrande mask med frukt

Krossa en stor handfull hallon, jordgubbar, björnbär eller blåbär med en gaffel. Tillsätt 1 matsked apelsin- eller citronsaft, en halv tesked kanel och 1 matsked olivolja eller linolja. Efter blandning applicerar du smeten i ansiktet. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av.

Hemlagad ansiktsmask med äggvita och yoghurt

Vispa äggvitorna av 2 ägg. Tillsätt 3 teskedar naturlig yoghurt och eventuellt 1 matsked smält kokosolja. Blanda ingredienserna försiktigt. Applicera masken på ansiktet. Vänta ca 20 minuter och tvätta sedan av.

Hemgjord mask med aloe vera, kiwi och ungt grönt korn (eller linfrö).

Pressa saften från nyskurna aloe vera-blad (ca 2 matskedar). Riv kiwifrukten. Blanda ingredienserna. Tillsätt en matsked pulveriserat ungt grönt korn eller malda linfrön och blanda igen. Applicera i ansiktet i 25 minuter. Skölj av.

Hur man föryngrar ansiktet – ytterligare tips

 Ansiktsmassage
 • Massera ansiktet regelbundet (kinderna, munnen och hakan med rörelser nerifrån och upp, pannan inifrån och ut, området under det nedre ögonlocket från de yttre hörnen till de inre).Klappa sedan försiktigt in hela ansiktet med fingertopparna (sträck inte ut huden).
 • Ät en hälsosam kost som är rik på produkter som har en positiv effekt på huden (frukt, grönsaker, frön, nötter, olja, baljväxter, grovt spannmål, fullkorn, ägg, fisk).
 • Välj en frisyr som optiskt föryngrar ditt ansikte (vågor, kraftigt skiktade frisyrer, ljusa reflektioner i håret, skiktade fransar, ljusblont hår, lösa och avslappnade frisyrer, lätt asymmetriska klippningar osv.).
 • Minska användningen av stimulerande medel och motionera mer.
 • Undvik trötthet och stress, få mycket sömn.
 • Gör regelbundna ansiktsövningar.
 • Föryngra ditt ansikte inifrån genom att ta hudförbättrande kosttillskott.

Kolla in kollagen- och hyaluronsyrakapslar för ansiktsföryngring: Re:nev Skin

Category: Skönhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin