rockrose 1090068 1280

Renhet – åtgärder på många fronter. Upptäck de mest värdefulla egenskaperna hos purge!

Senast uppdaterad: 09.01.2022

Sedan en tid tillbaka har chasteberry väckt stort intresse som en ört med mångsidiga hälsofrämjande effekter. Mycket har skrivits om dess betydande effekt på immunsystemet, dess förmåga att minska risken för cancer, att bekämpa skadliga fria radikaler och mikroorganismer och slutligen dess viktiga roll i viktminskning. En stor mängd antioxidanter och andra värdefulla föreningar är ett argument för denna ört. Men är rensning verkligen bra för nästan allt? Vilka är de viktigaste egenskaperna hos purge? Hur använder man rensning?

Vad är denna växt?

Purges(Cistus L.) är en liten vintergrön buske med cirka 20 arter som tillhör familjen purgerande växter. Den mest kända och mest använda inom örtmedicinen är den grå (Cistus incanus). Växten har karakteristiska blommor med rynkad struktur och en lätt hartsartad doft.

 Puré

Blommorna är mycket fina, ca 3-7 cm i diameter, kronbladen är vanligtvis rosa, sällan violett, lila eller vita, och mitten är gul. De är mycket dekorativa, vilket är anledningen till att många odlar denna buske i krukor. På våren och sommaren kan den stå ute på terrassen eller balkongen, men bör hållas inomhus på vintern eftersom den är mycket känslig för låga temperaturer.

Användning av växten

Växten finns främst i västra Asien och Medelhavsländerna samt i Nordafrika, inklusive Tunisien och Marocko. Den odlas både som prydnadsväxt och i industriell skala, främst för medicinska ändamål. Den har en viktig plats i naturmedicinen och säljs oftast som en torkad ört för bryggning. Den används också som en ingrediens i örtblandningar med flera ingredienser (t.ex. avgiftningsteer, teer för god matsmältning eller immunitet).

Puréextrakt ingår i växtbaserade läkemedel och kosttillskott samt i preparat för utvärtes bruk, främst i form av salvor och geler. De hjälper till att bekämpa seborrhoea, eksem, hyperpigmentering och hudförnyelse. I örtmedicinen används bladen från den kyska växten, som faktiskt har många hälsoegenskaper. Det används också i kosmetika. Det är en ingrediens i krämer, lotioner, schampo, hydrolater, tvättgeler, ansiktsmasker, hårsköljmedel och oljor.

Plantain – sammansättning. Vilka värdefulla ämnen kan vi hitta i reningen?

Puréblad är rika på föreningar som har positiva effekter på hela organismens funktion. Det är därför som regelbunden konsumtion av reningsinfusion eller användning av reningspreparat kan hjälpa till att minska många sjukdomar och bidra till en allmän förbättring av hälsan.

Vilka ingredienser vi hittar i rensningen:

 • polyfenoliska föreningar (inklusive flavonoider som quercetin och camferol, samt fenoliska syror, gallocatechiner, katekiner, proanthocyanidiner och lignaner),
 • terpener,
 • fettsyror,
 • tanniner,
 • hartser,
 • fytosteroler,
 • eteriska oljor,
 • vitaminer.

Chaste – medicinska egenskaper

Puree har en hel rad hälsoegenskaper, som kan upplevas mest intensivt vid långvarig och regelbunden användning av örten, antingen i form av kapslar eller infusioner. Puréns positiva effekter på bukspottkörteln, acceleration av kroppens avgiftningsprocess och kampen mot mikroorganismer och virus är bara några av de värdefulla effekterna av denna ört.

Antioxidativa egenskaper hos purge, purge för immunitet

 en infusion av purge, vid sidan av lös purgeört.

Purén är framför allt rik på polyfenoler, som fungerar som antioxidanter som bekämpar skadliga fria radikaler. Antioxidanter skyddar cellerna från skador och mutationer och stöder organens och systemens funktion. Det är värt att notera att när det gäller antioxidantinnehållet är purgative en av de ledande örterna och superfoods.

Det finns förmodligen ingen växt som har en mer universell effekt än purge. Den innehåller mer antioxidanter än grönt te eller rött vin, men har inga biverkningar. Dess huvudsakliga effektområde är att stärka kroppens naturliga immunitet, rensa den från gifter och hämma alla inflammatoriska processer.

Örtens neutralisering av fria radikaler blockerar inte bara utvecklingen av olika sjukdomar, utan stödjer också immunförsvaret, stöder cirkulationssystemets funktion eller förbättrar vävnadsregenereringsprocesser. En viktig aspekt av den komplexa förbättringen av immuniteten genom örten är att den hämmar utsöndringen av histamin, vilket resulterar i mindre intensiva och mindre frekventa allergiska reaktioner. I många fall kan rensningen till och med eliminera allergier helt och hållet.

Tack vare de många antioxidanterna minskar den också risken för cancer, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Genom att skydda hjärnan från gifter och fria radikaler förebygger den också neurodegenerativa sjukdomar (demens, Alzheimera och Parkinsons sjukdom).

Den höga antioxidantpotentialen är ytterligare en värdefull egenskap hos purén. Det handlar om att bromsa kroppens åldrandeprocesser. På många sätt är rening också bra för vår skönhet – den stöder hudens regenerering och förbättrar dess tillstånd, bekämpar bakterier som orsakar hudbesvär, vitaliserar och föryngrar kroppen.

Kolla in förberedelserna för hög immunitet i form av välsmakande geler: Hey!Gummy

 Hey!Gummy

Antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper hos purge

Astragalus hämmar utvecklingen av inflammatoriska tillstånd. Den har starka antibakteriella, svampbekämpande, antiparasitära och antivirala egenskaper. Därför är den mycket användbar för att bekämpa förkylning, influensa, bihåleinflammation, luftvägsinfektioner och andra sjukdomar som orsakas av mikroorganismer. Den är också användbar som mun- och halssköljning, t.ex. vid inflammation i tandköttet, struphuvudet, tonsillerna och halsen.

Genom att hämma multiplikationen av skadliga mikroorganismer och virus och blockera deras inträde i cellerna lindrar purgativa infektioner och förkortar deras varaktighet. På grund av ovanstående egenskaper är det värt att använda purge under höst- och vintersäsongen, när förkylningar är vanliga och vid försvagat immunförsvar.

Rensning och rening av kroppen

Om försurning eller ett överskott av gifter i kroppen (eller båda) är ett problem kan reningste eller reningspreparat ge värdefullt stöd. Puré har både avgiftande och alkaliserande (basbildande) egenskaper. Det kan vara till stor hjälp för personer som ofta utsätts för förorenade miljöer, som kommer i kontakt med kemikalier, som röker cigaretter, äter mat eller dricker alkohol.Det kan vara till stor hjälp för människor som ofta utsätts för förorenade miljöer, som kommer i kontakt med kemikalier, som röker, som äter mycket bearbetad mat och som i allmänhet har en dålig kost och ohälsosam livsstil.

Dess egenskaper gör att balansen mellan syror och baser i kroppen gradvis återställs. Kroppens pH-värde återgår till normala nivåer, och tungmetaller, alla skadliga ämnen och biprodukter från ämnesomsättningen som ansamlats i vävnaderna börjar avlägsnas effektivt och snabbt.

Puréns avgiftande egenskaper beror på dess höga innehåll av antioxidanter och dess förmåga att binda och neutralisera gifter och förbättra ämnesomsättningen. Den lätt diuretiska effekten främjar också kroppens avgiftning (när urinproduktionen ökar, ökar mängden gifter som utsöndras).

Kolla in den intensiva förberedelsen för avsyrning och rening från gifter: Spirulin Plus

 Spirulin Plus

Puré för att förbättra hjärtat och cirkulationssystemet

Purén har också positiva effekter på det kardiovaskulära systemet. Den skyddar, stärker och förseglar blodkärlen, renar blodet, förbättrar venerna, stöder hjärtat och förbättrar cirkulationen. Genom att blockera oxidationen av det dåliga kolesterolet (LDL) förhindrar det bildandet och utvecklingen av åderförkalkning. Dessutom bidrar det till att eliminera blodproppar och blockeringar i blodkärlen. Det minskar risken för ischemisk hjärtsjukdom, hjärtinfarkt, stroke och högt blodtryck.

Puré för bantning, puré för god matsmältning

Hur fungerar rensning i bantningsprocessen? Som vi vet spelar två faktorer en mycket viktig roll i processen för viktminskning: effektiv avgiftning av kroppen och snabbare ämnesomsättning. Puré är perfekt för båda dessa faktorer. Den renade kroppen smälter maten effektivare och minskar risken för fettansamling, samtidigt som de metaboliska processerna påskyndas. Dessutom minskar polyfenoler i växtens blad kolesterolnivåerna och hämmar enzymer som bidrar till utvecklingen av diabetes.

Dessutom har studier visat att örten har en positiv effekt på matsmältningskanalens funktion, främjar utsöndringen av magsyror och slappnar av i tarmarna. När man följer en lågkaloridiet kan kroppen bli svagare och mer mottaglig för infektioner, och därför är de allmänt stärkande och föryngrande effekterna av denna växt inte utan betydelse.

Naturligtvis kan vi inte räkna med att enbart dricka ren te kommer att minska vår vikt på ett mirakulöst sätt. Puré för viktminskning kommer att vara användbar om vi behandlar den som ett verktyg för att stödja hela processen. Nyckeln till framgång är alltid en förändrad livsstil – rätt kost och regelbunden fysisk aktivitet. En infusion av puré är då ett viktigt komplement och gör det lättare att uppnå den avsedda effekten.

Kolla in det: Fettförbrännare Ranking

Rengör i hud- och hårvård

Genom att förbättra ämnesomsättningen och avlägsna alla skadliga ämnen från systemet hjälper den till att rengöra huden och förbättra dess funktion, skick och utseende. Den har antibakteriella, antiinflammatoriska, desinficerande, regenererande och talgreglerande egenskaper. Därför används den ofta för behandling av akne och andra hudtillstånd som seborroisk dermatit, mjäll, psoriasis, ringorm, eksem och utslag.

Kastenlig är också en skötsel- och försköningsuppgift. Genom att förhindra nedbrytning av kollagen i huden har den en anti-ageing-effekt. Den förbättrar hudens ton, fasthet, smidighet och jämnhet. Den bekämpar missfärgningar, förbättrar hudtonen, tonar och skyddar mot irritation. Det har också en positiv inverkan på hårets och naglarnas tillstånd.

Att regelbundet dricka purge ger också andra fördelar. Den hjälper nämligen till att ta itu med den obehagliga lukten av svett, och tack vare de flyktiga ämnena i bladen sägs den effektivt avvisa fästingar och myggor.

Kolla in det: Serum För ansikte – Ranking

Hur använder man purge på huden?

Vi kan använda infusionen som hudtvätt, omslagsbehandling, hydrolat och hårsköljning. Vi kan också använda oss av färdiga preparat med purge, t.ex. krämer, salvor, geler, tonika, lotioner och hårbalsam. Med purge kan vi också göra ett antal hemgjorda kosmetika som vi kan använda vid daglig vård och reparation. Här är några av dem:

Ansiktsmask med purge (jämnar ut, ger näring, ljusar upp hy och minskar hyperpigmentering).

Kombinera cirka 75 ml reningsinfusion med en matsked naturell yoghurt, några matskedar svullna havregryn och C-vitamindroppar (cirka 5 droppar). Applicera den resulterande smeten på ansiktet i 20 minuter. Tvätta av med ljummet vatten.

Kroppspeeling med körsbär (gör huden elastisk, smidig, förbättrar dess färg och förbättrar spännings- och fuktnivån).

Kombinera två matskedar chaste herb, 3/4 kopp socker, en halv kopp olivolja eller olja (t.ex. linfrö, arganolja, solrosolja) och eventuellt en matsked honung. Efter blandning applicera på kroppen, massera i några minuter, tvätta av med en dusch.

Ansiktstonic med kaustik (rengör, bekämpar mikroorganismer, normaliserar talgproduktionen, minskar blemmor och missfärgningar, förbättrar färgen, återfuktar, fräschar upp).

Blanda en infusion av purge, juice från en riven gurka och en tesked äppelcidervinäger i en förströarflaska. Förvara i kylskåpet i flera dagar.

Pureek hårsköljning (antiseptisk och rengörande effekt, bekämpar seborré, stärker håret, förbättrar hårbottens tillstånd, ger håret glans och vitalitet).

Häll cirka 2 liter av infusionen av kaustik, åkerfräken, kardborre och kamomill i en stor skål. Låt det svalna, lägg det sedan i håret och skölj i några minuter.

Hur brygger man rening? Hur dricker man rening?

 En sked reningsört, bredvid ett glas reningsinfusion.

Det enklaste sättet att brygga purge är naturligtvis att använda de expresspåsar med purge som finns i alla snabbköp. Det går dock inte att garantera örternas kvalitet och ursprung. Den bästa lösningen är att använda ekologiska torkade blad (inte stjälkar) från kontrollerad odling. Den finns i stationära butiker och i nätbutiker för örter. Du kan också använda kosttillskott av god kvalitet tillsammans med puré.

Puré är ett sätt att få mer vitalitet och energi, bättre immunitet och välbefinnande. Hur förbereder jag en puréinfusion?

Häll varmt vatten över en tesked torkad frukt (två teskedar är valfritt), låt dra under lock i cirka 10 minuter och sila sedan. Vi kan söta efter smak (med honung, xylitol eller socker). Vi kan också tillsätta lite citronsaft.

Intressant nog kan samma portion torkad frukt bryggas upp till tre gånger. Infusionen ska drickas regelbundet, två eller tre gånger om dagen i minst en månad, varefter man kan ta en kort paus. Totalt sett bör behandlingen fortsätta i flera månader.

Vi kan också lägga till andra örter med liknande egenskaper som rening och på så sätt uppnå mer intensiva hälsofrämjande effekter. Till exempel fungerar följande blandningar.

För att rengöra kroppen:

 • en matsked grönt te, en matsked mynta och en matsked purge,
 • två matskedar av avföringsmedel och en matsked viol,
 • en matsked vardera av purgativ, nässlor och åkerfräken.

För att förbättra bukspottkörteln, levern och för god matsmältning:

 • en matsked purge, en matsked maskros och en matsked kamomill,
 • En matsked av purgativ, en halv matsked salvia, en matsked mynta.

För stärkande och god immunitet:

 • en matsked vardera av reningsmedel, nypon och fläderbär,
 • En matsked vardera av purgativ, echinacea, ginseng och nässlor.

Läkares och användares åsikter

När det gäller bantningseffekterna av purge betonar läkarna att örten i sig själv, även om den försiktigt påskyndar ämnesomsättningen och kan hjälpa till att minska svullnaden, inte i strikt mening är ett bantningsmedel.

Den har dock ett antal hälsofrämjande egenskaper, särskilt när det gäller att stärka kroppens immunitet, förbättra matsmältningen, eliminera skadliga fria radikaler och mikroorganismer och rensa kroppen från gifter. Det är detta som de som använder sig av purge betonar i sina yttranden. De hävdar att den har påverkat deras allmäntillstånd positivt, stärkt kroppen, förbättrat hudens tillstånd och ökat processen för viktminskning.

Kontraindikationer för rensning

Puré är säkert för alla. Inga biverkningar har rapporterats i samband med användningen. Andra läkemedel är inte en kontraindikation. Även gravida kvinnor och ammande mödrar kan använda den, men de bör dricka den med måtta.

Category: Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin