Depositphotos 2282566 s 2019

Hur man går ner i vikt snabbt utan att vara hungrig – ta reda på 3 effektiva dieter!

Hur går man ner i vikt snabbt? Många människor som är fast beslutna att gå ner i vikt på kort tid letar efter omedelbara dieter, efter vilka vikten är 10 eller 15 kg lägre, figuren är smal som aldrig förr och effekterna av behandlingen är permanenta. Tyvärr är sådana omedelbara dieter i allmänhet ineffektiva. Många av dem innehåller alldeles för få kalorier i förhållande till kroppens verkliga behov. Andra fokuserar på en eller ett fåtal livsmedel som måste ätas kontinuerligt… Sådana svält- och monotona dieter är definitivt inte våra allierade.

Det ärbäst att leta efter den gyllene medelvägen och välja en sådan diet, som inte begränsar menyn till en eller några få produkter, och som å andra sidan är konstruerad på ett sådant sätt att organismen dynamiskt stimuleras att bränna överflödig fettvävnad. Hur går man ner i vikt snabbt och effektivt? Här är 3 rationella, väl förberedda bantningsdieter som gör att du kan förlora övervikt effektivt och snabbt, samtidigt som du förhindrar hunger och har en varierad meny.

Hur går man effektivt ner i vikt?

 Grönsaker och frukt på din tallrik med en centimeter

Inte alla dieter är bra för kroppen. En stor del av bantningskosterna hjälper inte utan hindrar dig från att gå ner i vikt. De tvingar oss att göra stora kostuppoffringar, vilket har en negativ inverkan på vårt välbefinnande och vår hälsa. Varför gå på en diet som överbelastar kroppen och leder till brist på protein, vitaminer, järn eller andra viktiga näringsämnen? Varför plåga dig själv med en diet som på grund av sitt extremt låga kaloriinnehåll eller sin monotoni stör kroppens normala funktion, får dig att må dåligt hela tiden och som grädde på moset upplever du jojo-effekten när behandlingen är över?

Det är mycket bättre att följa en rationell variant av en bantningskost, där man visserligen minskar antalet kalorier men inte antalet måltider. I stället ändrar vi deras sammansättning, eftersom det främst är sammansättningen av vår meny som avgör om kroppen börjar lagra reserver i form av fettvävnad.

Om du vill gå ner i vikt effektivt och permanent på kort tid är det värt att satsa på en diet där kalorisnåla, hälsosamma livsmedel med högt fiberinnehåll samt livsmedel som har en avgiftande effekt och påskyndar ämnesomsättningen (t.ex. mejeriprodukter, fisk, kryddor) tar täten. Här är 3 sådana dieter.

Hur man går ner i vikt snabbt – den billiga och effektiva vegetabiliska kosten

 hackade grönsaker i en salladsskål

Om du snabbt vill gå ner 5 eller 10 kg är grönsaksdieten idealisk för detta. I motsats till namnet handlar grönsaksdieten inte om att äta enbart grönsaker, även om de naturligtvis utgör kärnan i menyn. Grönsakerna i sig och de olika sätten att komponera och tillreda dem är otaliga, så det finns ingen risk för monotoni i kosten.

Principer för vegetabilisk kost

Grönsaker är en skattkammare med kostfibrer – den viktigaste bundsförvanten för att banta vår figur. Det är den typ av mat som kan karakteriseras med en enkel mening – du äter och går ner i vikt! Grönsaker har mycket få kalorier, ett lågt glykemiskt index (de orsakar inga höjningar av blodsockret), de är mättande, näringsrika och innehåller många värdefulla ingredienser. De är därför perfekta som grund för en meny som ska leda till en dynamisk viktminskning.

Menyn för grönsaksdiet är uppdelad i fem måltider som vi försöker äta regelbundet (helst var 2,5 – 3,5 timme). De flesta måltiderna bör domineras av grönsaker i olika former. Grönsaker utan stärkelse (t.ex. morötter, rödbetor, selleri, tomater, paprika, gurkor, rädisor, kål, zucchini, broccoli) används i större utsträckning och stärkelserika grönsaker (potatis, majs, bönor) i mycket mindre utsträckning.

Grönsaksdieten varar mellan 2 och 5 veckor. Efter avslutad behandling återgår vi inte till ohälsosamma matvanor. Vi försöker fortsätta att hålla en lätt, dietbaserad och hälsosam meny med ett stort innehåll av grönsaker.

Hur komponerar man en meny för grönsaksdiet?

Fördelen med grönsaksdieten är att vi inte behöver begränsa oss själva när det gäller måltidernas storlek, särskilt när det gäller rätter som endast består av grönsaker eller huvudsakligen består av grönsaker. Sådana grönsaksrätter (t.ex. grönsakssoppor, grönsaksgrytor, grönsakspastor, rostade grönsaker, grönsakspatéer) är mycket kalorisnåla, så vi har råd att äta stora portioner.

Huvuddelen av vår dagliga meny bör vara:

 • grönsaker som äts råa,
 • Grönsaker som är kokta, stuvade, grillade eller bakade utan fett,
 • grönsakscocktails,
 • grönsaksjuicer,
 • lätta grönsakssoppor,
 • grönsaksgrytor,
 • grönsakspastor,
 • kostsallader gjorda av grönsaker,
 • sallader.

Vegetabilisk kost är perfekt för personer som prioriterar en snabb viktminskning, men som på grund av överdriven aptit och frekventa snacks mellan måltiderna har svårt att gå ner i vikt. En kost baserad på grönsaker bidrar till att stabilisera glukosnivån i blodet, vilket eliminerar hungerattacker och reglerar aptiten.

Samtidigt bidrar en vegetabilisk kost till att normalisera matsmältningsprocessen och minska besvärliga symtom som förstoppning och flatulens. Det viktiga är att en vegetabilisk kost inte bara är ett sätt att få en smal figur, utan också att få en hälsosam kropp och ett vackert utseende. Grönsaker är en lysande rening av kroppen från avlagringar och gifter. På grund av deras betydande innehåll av vitaminer, bioelement och antioxidanter ger de näring och föryngring åt kroppen och förbättrar dess välbefinnande på ett omfattande sätt!

När det gäller andra produkter som är tillåtna i grönsaksdieten är dessa:

 • frukt,
 • magert fjäderfäkött och mager fisk,
 • keso,
 • ägg,
 • skummjölk,
 • naturlig yoghurt,
 • kefir,
 • tjockt spannmål,
 • brunt ris,
 • frön,
 • fullkornsbröd.

Kom dock ihåg att behandla ovanstående produkter som ett komplement till måltiderna, inte som huvudkomponent. Grönsaker bör vara basen i varje (eller nästan varje) måltid!

Exempel på grönsaksdietmeny

 • Frukost: omelett med tomater och spenat, sallad med isbergssallad, oliver och paprika (kryddat med citronsaft).
 • Andra frukost: en kopp naturlig yoghurt, 2 morötter, en liten grapefrukt.
 • Lunch: en stor skål grönsaksgryta och ett halvt glas bovetegrynsgröt.
 • Tetid: frukt- och grönsakscocktail
 • Middag: sallad med paprika, gurka, rädisor, ärtor, hårdkokta ägg, tonfisk (med yoghurt och örtdressing).
 • Frukost: hirsgrynsgröt med pumpa och päron.
 • Andra frukosten: gazpacho, rostat bröd med fullkornsbröd.
 • Lunch: broccolikotletter, salladstallrik (t.ex. kinakåls- och morotssallad, rödbetssallad, purjolöks- och äppelsallad).
 • Tetid: naturlig yoghurt med granola och frukt
 • Middag: bakad zucchini med en fyllning av svamp, kycklingbröst och paprika.

Hur man går ner i vikt snabbt – den yoghurtdiet som ökar ämnesomsättningen

 Yoghurt med frukt i en kopp

Hur går man snabbt ner i vikt utan att svälta sig själv och äta samma mat under lång tid? Yoghurtdieten kan visa sig vara ett bra patent. Dess effektivitet när det gäller att minska övervikt beror på de fermenterade mejeriprodukternas specifika effekt på vår kropp.

Varför är yoghurtdieten ett bra sätt att gå ner i vikt?

Naturell yoghurt och andra produkter från kategorin magra mejeriprodukter ger en långvarig mättnadskänsla som gör att vi inte vill äta för mycket. Dessutom hjälper de, tack vare närvaron av värdefulla probiotiska bakterier, till att bygga upp en hälsosam tarmflora, rensa kroppen från gifter, reglera matsmältningen, eliminera förstoppning och flatulens och stabilisera rytmen i tarmrörelserna. På så sätt hjälper de till att banta midjan och höfterna och får den så kallade naveln att försvinna snabbare.

Vad som är mycket viktigt när det gäller bantning är att yoghurt, kefir, kärnmjölk och keso, som proteinprodukter, påskyndar ämnesomsättningen och ökar mängden kalorier som förbränns av vår organism (för att smälta protein behöver vi mer energi, vilket gör att kaloriförbrukningen är högre). Genom att öka ämnesomsättningen ökar yoghurt och liknande livsmedel viktminskningen, särskilt om de konsumeras regelbundet och i stora mängder.

Yoghurt diet – reglerna

Även om yoghurtdieten är baserad på en kategori av produkter är den inte monoton eller tråkig. Du kan låta din kulinariska fantasi flöda fritt, särskilt eftersom det finns en hel rad andra produkter utöver fermenterade mjölkprodukter.

På en yoghurtdiet äter vi fem måltider om dagen. Tre av dem bör vara näringsrika, kompletta måltider och de andra två kan betraktas som mellanmål.

Basen på menyn i yoghurtdieten är naturliga yoghurtprodukter och relaterade produkter, dvs. kärnmjölk, kefir och gräddfil. Skummad keso är också en viktig del av menyn. Produkterna äts som en del av alla eller nästan alla måltider under dagen.

Grönsaker och frukt bör också ha sin plats i en yoghurtdiet. Vår meny kan också innehålla små mängder av produkter som magert kött, mager fisk, gryn, brunt ris, spannmål, kli, korn. Du kan också äta 2-3 skivor fullkornsbröd varje dag.

Följandeprodukter är inte tillåtna i yoghurtdieten: godis, söta drycker, feta och mjöliga livsmedel, snabbmat, chips, frysta färdigrätter, delikatesser, rött kött, feta fiskarter.

Bantningskuren med yoghurt bör pågå i 14-21 dagar. Under denna tid kommer du att gå ner 5-7 kg. Det är viktigt att inte återgå till kaloririka livsmedel efter att bantningen har avslutats, utan att hålla en lätt dietmeny.

Exempel på menyer för yoghurtdieten

 • Frukost: naturlig yoghurt med frön och sultanrussin, en skiva fullkornsbröd med kycklingskinka, sallad och gurka.
 • Andra frukost: risbröd, smoothie med yoghurt och banan.
 • Lunch: en portion köttfärslimpa av kokt fjäderfäkött och kokta grönsaker, ett halvt glas bovetegryn, mizzeria (på naturlig yoghurt eller kärnmjölk).
 • Tetid: keso med frukt
 • Middag: en halv graham med hårdkokt ägg och tomat, 300 ml kärnmjölk.
 • Frukost: havregrynsgröt med yoghurt, stuvade äpplen och kanel.
 • Andra frukost: keso med grön gurka och dill, smoothie med kefir och frukt.
 • Lunch: lätt broccolisoppa, som andra rätt 3-4 skedar brunt ris, en bit stekt kalkonbröst, gröna bönor.
 • Eftermiddag: Dessert med yoghurt, chia frön och hallon eller jordgubbar.
 • Middag: en kopp yoghurt, 2 skivor fullkornsbröd med mozzarellaost, oliver och tomat.

Kontrollera: Cocktails för viktminskning – Ranking

Hur man går ner i vikt snabbt – bantning och hälsa förbättrar detox diet

 i kylskåpet, grönsaker, frukt och juice

Detox-kost bidrar inte bara till en smidig viktminskning utan ser också till att hela kroppen fungerar bättre. Det är ett utmärkt alternativ för personer som, förutom en för hög nivå av fettvävnad, kämpar med ansamling av gifter i kroppen (orsakat av till exempel en ohälsosam kost, vistelse i en förorenad miljö eller ett överskott av stimulantia).

Vad handlar detox-kost om?

Överskott av gifter i kroppen är ett mycket vanligt fenomen idag. De vanligaste effekterna är: dåligt humör, försämrat tillstånd för hud och hår, lätt viktökning, ökad aptit, svaghet, frekvent trötthet, sömnighet, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, matsmältningsproblem, tyngdkänsla, energilöshet och nedsatt immunitet.

En detoxdiet, som eliminerar gifter från kroppen, hjälper oss att effektivt bli av med dessa symptom, reglera den långsamma ämnesomsättningen, återfå vitalitet, regenerera kroppen och aktivera förlusten av fettvävnad.

Detox-kuren pågår i 2-4 veckor. De viktigaste ingredienserna är produkter som stimulerar kroppens självrengöringsprocesser. Dessa är främst:

 • Fiberprodukter (de har förmågan att binda och driva ut gifter, stimulera peristaltiska rörelser och på så sätt sopa bort skadliga, onödiga ämnen och osmälta matrester från tarmarna),
 • diuretiska produkter (de stimulerar njurfunktionen och ökar urinproduktionen, med vilken gifter dynamiskt avlägsnas från kroppen),
 • produkter som har förmågan att rena blodet (t.ex. vissa örter, produkter som är rika på antioxidanter),
 • kolepoetiska produkter och produkter som förbättrar leverfunktionen.

Lista över livsmedel som renar kroppen från gifter:

 • grapefrukter,
 • citroner
 • apelsiner,
 • blåbär,
 • tranbär,
 • äpplen,
 • torkade plommon,
 • avokado,
 • broccoli, spenat, grönkål och andra gröna grönsaker,
 • rödbetor,
 • persilja,
 • selleri,
 • lök och vitlök,
 • tomater,
 • kål,
 • kronärtskocka,
 • Inlagda produkter (gurkor, surkål),
 • Ungt grönt korn,
 • groddar,
 • linfrö,
 • spannmål (t.ex. havregryn, korn, råg),
 • frön chia,
 • kli,
 • vetegroddar,
 • Livsnödvändiga fibrer,
 • solrosfrön
 • pumpafrön,
 • chlorella och spirulina,
 • hirsgrynsgröt,
 • bovetegroddar,
 • korngryn,
 • kefir, kärnmjölk,
 • gurkmeja,
 • kryddnejlikor,
 • ingefära,
 • örter(nässla, maskros, tistel, kardborre, reningsmedel, björk),
 • äppelcidervinäger,
 • aloe vera,
 • grönt te.

Under detox-kuren försöker vi äta måltider regelbundet, inte för få och inte för ofta, helst var 3-4:e timme. Vi äter alltså 4-5 måltider per dag. Produkter från listan ovan bör ingå i de flesta måltider. Samtidigt ser vi till att vår meny består helt av hälsosam, dietbaserad mat.

Viktigt är att vi under kosten kommer ihåg att dricka mycket vätska. Under hela kosten försöker vi hålla kaloriinnehållet i menyn på en nivå av cirka 1400-1500 kcal per dag.

Prioriteten i detoxkost är att utesluta godis, salta snacks, snabbmat, färdigmat, kött av dålig kvalitet, i allmänhet alla produkter med lågt näringsvärde, som innehåller mycket konserveringsmedel och andra konstgjorda tillsatser samt stora mängder socker och fett. Kaffe, starkt svart te och alkohol rekommenderas inte heller.

Detox diet – menyer

På grund av att detoxkost är en kombination av flera olika saker har den fått fler och fler anhängare. Det är en bra metod för att snabbt och effektivt eliminera gifter, förbättra det fysiska och mentala tillståndet, förbättra organfunktionerna, föryngra och regenerera kroppen samt förbättra hudens och hårets tillstånd. Det är också ett av de bästa sätten att gå ner i vikt permanent och effektivt.

Menyn i detox-kosten kan se ut på följande sätt:

 • Frukost: äggröra med tomater och persilja, en skiva pumpernickel, en halv grapefrukt.
 • Andra frukost: smörgås av fullkornsbröd med guacamole (avokado, chilipeppar, koriander och vitlökspasta), nässelinfusion.
 • Lunch: bakad fisk, bakade yam fritters, grekisk yoghurt och vitlöksdipp, rödkålssallad, grönt te.
 • Tetid: mixad cocktail av sellerirot, morötter, päron och äpplen, en handfull pumpafrön.
 • Middag: Dietgryta (med paprika, tomater, champinjoner, lök och kycklingbröst).
 • Frukost: riklig havregrynsgröt (havregryn som tidigare kokats i vatten, valnötter, solrosfrön, torkade plommon, blåbär, naturlig yoghurt och honung).
 • 2 frukost: tortillabröd av fullkorn med keso, lax och basilika eller ruccola.
 • Middag: gräddsoppa med gröna grönsaker (t.ex. broccoli, selleri, purjolök, gröna ärtor), andra rätt: brunt ris, shashlik med kalkonbröst, kålsallad, grönt te.
 • Eftermiddagsfika: smörgås av fullkornsbröd med hummus och sallad, ett glas vatten med citron, honung och ingefära.
 • Middag: sallad med hirsgrynsgröt, oliver, kapris, paprika och soltorkade tomater.

Kontrollera: Rangordning av bantningstabletter

Category: Bantning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Article by: admin